Sport 

Unirea Slobozia își poate asigura locul în play-off cu o victorie împotriva FC Buzău

Unirea Slobozia poate fi a patra echipă sigură de un loc în play-off dacă învinge în deplasare formația antrenată de Adrian Mihalcea.

Unirea Slobozia își poate procura un loc în play-off în Liga 2 dacă se impune marți seară, de la ora 19.00, pe stadionul Crâng din Buzău.

Pentru ambele echipe meciul este unul deciziv pentru accederea în primele șase formații la finalul sezonului regular.

O victorie asigură liniștea la Unirea Slobozia

Tensiunea este maximă înaintea meciului între cele două echipe, conduse de pa banca tehnică de Adrian Mihalcea, fost antrenor la Unirea Slobozia, și de Constantin Enache, înlocuitorul acestuia.

Unirea Slobozia ocupă locul 5 în clasament în Liga 2, are 30 de puncte și o victorie în meciul cu FC Buzău i-ar asigura locul în play-off.

Este varianta în care nu mai poate pierde locul 6, indiferent de rezultatele din ultima etapă, cea în care are de jucat pe teren propriu cu FC Brașov.

În schimb, o înfrângere pentru Adrian Mihalcea și compania ar anula orice șanse pentru buzoieni să joace în play-off.

Este un meci deosebit de important. Le-am transmis băieților să joace cu ambiție, ca o echipă și să lupte din primul până în ultimul minut. Așa cum au făcut-o în meciul cu Steaua București, când doar ghinionul de pe final ne-a împiedicat să câștigăm.”, a prefațat meciul Ilie Lemnaru, managerul AFC Unirea 04 Slobozia.

Unirea are și varianta unui meci egal la Buzău, caz în care este obligată să câștige în ultima etapă pentru a-și asigura un loc în primele 6 echipe.

În schimb, în cazul unei înfrângeri, chiar dacă ia trei puncte cu FC Brașov, poate ieși din locurile de play-off în cazul în care FC Buzău câștigă meciul din deplasare cu Minaur Baia Mare iar Dinamo București se impune pe teren propriu cu Politehnica Timișoara.

FC Buzău și Unirea Slobozia s-au întâlnit ultima dată într-un meci amical disputat în vară pe același stadion. Trupa lui Constantin Enache a câștigat atunci cu 2 – 0.

Constantin Enache, avertizat cu cartonaș galben de centralul partidei

Meciul dintre FC Buzău și Unirea Slobozia va încheia penultima etapă din sezonul regular.

Derby-ul etapei va avea o brigadă compusă din centralul Bogdan Dumitrache (București), tușierii Cosmin Bogdan (Târgu Mureș) și Erchidan Ionus (Medgidia), și arbitrul de rezervă Eduard Ioniță (Tulcea).

Observator de arbitri va fi Ioan Duma (Sibiu) iar ca delegat de joc a fost desemnat Ciprian Anton (Suceava).

Bogdan Dumitrache a mai condus un singur meci disputat de Unirea Slobozia în acest sezon competițional, la Slobozia, încheiat la egalitate, scor 1 – 1, cu Unirea Dej.

La pauza partidei antrenorul Constantin Enache a văzut cartonaș galben după ce i-a reproșat tușierului că nu a semnalizat o poziție afară din joc la faza în care oaspeții au obținut lovitura de pedeapsă prin care au deschis scorul.

Bogdan Dumitrache a arbitrat și pe FC Buzău în campionatul 2022 – 2023 tot într-o singură partidă. Se întâmpla în etapa 6, într-un meci în care buzoienii au pierdut cu 0 – 1 în deplasarea de la Iași.

Related posts