Favorite Sport 

Unirea Slobozia, net superioară echipei Oțelul Galați

Unirea Slobozia a câștigat la limită meciul cu Oțelul Galați și urcă pe podium în Liga 2, cu patru etape rămase de jucat în acest an.

Unirea Slobozia a câștigat unul dintre cele mai importante meciuri din acest sezon în Liga 2.

Pe stadionul de la Slobozia circa 1.000 de suporteri au aplaudat victoria italiană a favoriților, scor 1 – 0, prea scurtă față de numărul de ocazii create. Trei puncte ce asigură cel puțin locul 3 la finalul etapei cu numărul 13.

Unirea Slobozia, singura echipă de pe teren în prima repriză

Echipa lui Constantin Enache putea deshide scorul în chiar primele secunde ale meciului: lansare lungă spre Golda, acesta rămâne singur cu portarul dar Dur-Bozoancă scoate mingea cu greu în corner.

Oaspeții nu reușesc să țină de minge mai mult de trei pase și terenul este înclinat evident doar spre poarta lor.

În minutul 12, Golda este găsit excelent în careu, îl fentează pe Markovic, are timp să-și cadreze șutul dar trage prea aproape de portar iar acesta oprește cu cotul mingea din drumul spre gol.

Gălățenii încearcă să fragmenteze cât mai mult jocul și încep să apară intrările ceva mai tari la adversarii de la Unirea Slobozia.

Echipă ce avea să rămână cu om în plus din minutul 27: Golovei intră direct cu talpa la Florinel Ibrian, fundașul este prins cu piciorul drept în pământ și scapă ca prin urechile acului de o accidentare gravă ce-l putea ține luni bune departe de gazon.

Nu scapă Golovei care vede direct cartonașul roșu, fotbalist care la ieșirea spre vestiare are grijă să schimbe câteva înjurături cu spectatorii.

Ratează imediat același Golda, omul cu ratările mari ale meciului, șut din prima de la 9 metri, mult peste transversală. Repriza se încheie cu ocazia semnată de Prejmerean, intrat în locul lui Ekollo, accidentat, minge trimisă puțin peste transversală de la 20 metri de poartă.

Un gol și o bară în partea secundă pentru Unirea

Revenirea de la odinhă a arătat aceeași poftă ofensivă în rândul gazdelor. Presiunea din atac îl face pe Jardan să greșeasă în minutul 57: întors de Afalna, apărătorul îi pune piedică atacantului și centralul indică fără ezitare lovitură de la 11 metri.

 

Execută căpitanul Constantin Toma, portarul ghicește colțul dar mingea este trimisă chiar lângă bară, în plasa laterală, imposibil de ajuns și de respins iar Unirea Slobozia deschide scorul.

Fotbaliștii Unirii știu că trebuie să mai pună un gol pe tabelă pentru a avea viață mai ușoară în meci și în minutul 62 Coadă centrează de pe dreapta, portarul scapă mingea printre mâini la colțul lung, Boțogan reia cu capul din 2 metri dar trimite în transversală iar mingea sare la 5 metri de poartă până la Afalna care o atinge și o trimite peste poartă.

Cu un sfert de oră înainte de final se consumă și cea mai mare ocazie de gol a oaspeților: Cisotti avansează în stânga, centrează pe linia careului de 6 metri, Cîrjan îi a fața portarului Contra dar trimite mingea cu capul peste transversală.

Trei minute mai târziu, Afalna insistă în zona centrală, alege să pătrundă cu mingea perpendicular spre poartă în locul unei pase în lateral însă nu mai are forță pentru un șut sănătos care să-i pună probleme reale lui Dur-Bozoancă.

Pe final Unirea Slobozia a făcut pasul înapoi în apărarea avantajului minim de pe tabelă și cele două cornere procurate de Oțelul Galați în finalul partidei nu au adus pericol și emoții la poarta lui Contra.

Unirea Slobozia câștigă cu 1 – 0 meciul cu Oțelul Galați (DĂ CLICK AICI pentru fotografii de la meci!), acumulează 25 de puncte după 13 meciuri și urcă pe podium în Liga 2.

Fotbaliștii i-au dedicat victoria lui Ilie Lemnaru (foto), managerul AFC Unirea 04 Slobozia, cel care și-a aniversat ziua de naștere cu o zi înaintea partidei cu Oțelul Galați.

UNIREA Slobozia: Contra – Ibrian, Dinu, Lazăr, Toma, Coadă, Ekollo, Boțogan, Silaghi, Afalna, Golda. Au mai jucat: Prejmerean, Rus, Cruceru și Ciobanu. Antrenor: Constantin Enache.

OȚELUL Galați: Dur-Bozoancă – Rus, Azinovic, Yabre, Panait, Markovic, Gorovei, Jarndan, Mitoi, Cisotti, Bokhashvili. Au mai jucat: Maxim, Farcaș, Cîrjan, Nica, Adăscăliței. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Related posts