Favorite Sport 

Unirea Slobozia se califică în Cupa României la ultima fază a meciului

Unirea Slobozia a câștigat cu 1 – 0 meciul din deplasare cu SC Popești-Leordeni, cu un gol marcat în al treilea minut al prelungirilor.

Unirea Slobozia merge mai departe în Cupa României după un meci foarte greu pe terenul uneia dintre cele mai arțăgoase echipe din Liga 3.

Cu un bilanț de invidiat în Liga 2, trei victorii și o remiză din patru meciuri, Unirea Slobozia nu avea decât varianta calificării în Cupa României.

Repriză fragmentată de multe faulturi după intrări dure

Aureolați de prestația foarte bună din meciul cu CSA Steaua, lăudată la unison de presa sportivă, fotbaliștii lui Adrian Mihalcea au privit cu oarecare lejeritate meciul cu echipa mai slab cotată.

Cu o formulă de start substanțial modificată față de meciul cu Steaua, Unirea Slobozia a suferit în prima parte a meciului de la SC Popești-Leordeni.

Pe fondul unei mingi pierdute prea ușor la mijlocul terenului și a unei lansări inspirate în adâncime, Vlada s-a trezit în minutul 3 singur cu portarul Ionuț Poiană dar acesta a plonjat inspirat și a scos mingea grea șutată de atacantul gazdelor.

Meciul, teribil de fragmentat, a fost unul aspru, jucat mai mult decât bărbătește, cu mai toate duelurile la limita faulturilor.

Cursivitatea a lipsit cu desăvârșire iar singurele tentative ofensive au venit ca urmare a unor centrări din lovituri libere ori cornere, rămase însă fără ceva notabil.

La jumătate de oră de la primul fluier are și Unirea Slobozia o ocazie de a marca. Tânărul Bolohan luftează în primă fază la o încercare de șut din prima dar reușește apoi să trimisă cu boltă o minge care trece la o palmă de vinclul din dreapta al porții.

În minutul 32 Ibrian centrează de pe dreapta, portarul Voican ezită să iasă iar Cosmin Turcu reia dintre doi fundași, mingea ducându-se puțin pe lângă poartă.

În finalul de repriză căpitanul gazdelor, Toma Vincene, trece prin dribling de doi adversari și trage cu sete la poartă dar fundașul Dinu este atent și întinde un genunchi salvator ce deviază balonul din drumul spre poartă.

În prelungiri vine ultima ocazie a primei jumătăți, Daniel Mihai centrează din stânga la poarta gazdelor, George Ivan reia cu capul și trimite puțin peste bara transversală.

Ultima fază, singurul gol, calificare!

Unirea Slobozia intră mai bine în joc după odihnă și în minutul 50 Turcu este lansat execent cu o minge degajată impecabil de Ionuț Poiană, reușește să tragă doi adversari după el și scoate mingea la Ivan.

Acesta este singur cu portarul la 14 metri, poziție centrală, dar șutează insuficient de plasat iar portarul reține.

Adrian Mihalcea este nemulțumit de jocul echipei sale și până în minutul 60 face cinci schimbări, trimițându-i în teren pe Marius Savu, Robert Mustacă, Antonio Cruceru, Ciprian Perju și Ionuț Stoica, toți titulari în meciul cu CSA Steaua.

Meciul nu-și schimbă fundamental aspectul iar gazdele profită de fiecare duel pentru a mai câștiga secunde importante în tentativa de a împiedica echipa clar superioară din punct de vedere fotbalistic.

Mingile se dispută mai mult în treimea adversă iar în minutul 85, o minge degajată la întâmplare de defensiva celor de la Popești-Leordeni, ajunge neașteptat la Vlada care rămâne din nou singur cu portarul Poiană.

Atacantul gazdelor încearcă un șut în forță, plasat spre colț dar Poiană este din nou salvatorul echipei și respinge în lateral.

Scăpați cu bine, fotbaliștii lui Mihalcea se aruncă în atac și în al treilea minut de prelungire reușesc să dea lovitura de grație.

O lovitură liberă de la 40 metri de poartă a fost executată rapid spre Ionuț Stoica, acesta a intrat hotărât în careu și l-a servit excelent pe Ionuț Mustacă, rămas singur în zona punctului cu var.

Execuția nu a fost una tocmai curată însă a fost suficient pentru ca mingea să se scurgă în poartă, spre disperarea gazdelor.

Unirea Slobozia câștigă la limită cu Popești-Leordeni și se califică în faza următoare a Cupei României ce va avea loc în 8 septembrie. (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA MECI!)

SC Popești Leordeni: Voican – Vincene, Anghilini, Lolescu, Păun, Ivan, Sima, Chirică, Pătrașcu, Ghineț, Vlada. Au mai jucat: Tabarana, Tudor, Nicolae, Brocea. Antrenor: Valentin Ivan.

Unirea Slobozia: Poiană – Ibrian, Dinu, Lazăr, Mihai, Trașcu, Suciu, Matei, Ivan, Bolohan, Turcu. Au mai jucat: Savu, Mustacă, Cruceru, Perju și Stoica. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Related posts