Favorite Social Viața la țară 

URBAN Slobozia are cel mai mic preț la apă dintre operatorii din Ialomița

URBAN Slobozia facturează apa livrată consumatorilor cu 18,78% mai ieftin decât RAJA Constanța și cu 24,60% mai puțin decât ECOAQUA Călărași.

URBAN Slobozia și-a modificat tarifele începând cu 1 februarie 2023, potrivit unui aviz emis de ANRSC pentru operatorul județean de apă și apă uzată.

Conform documentului, URBAN Slobozia are aprobate tarife noi însă acestea vin la pachet cu obligația unor investiții de cel puțin 12 milioane euro în următorii cinci ani.

Unde se afla URBAN cu tarifele în ianuarie 2023?

URBAN Slobozia a avut până la data de 31 ianuarie 2023 un preț pentru apa produsă, distribuită și livrată consumatorilor de 3,95 lei/mc (fără TVA).

Conform datelor oficiale prezentate de ANRSC la data de 1 martie 2022 operatorul de apă și apă uzată din Ialomița se plasa pe locurile codașe în lista națională privind tarifele prestate clienților.

Dintr-un total de 43 de operatori din România nominalizați de ANRSC, societatea la care acționar majoritar este Consiliul Județean Ialomița s-a plasat pe locul 39 până la finalul primei luni din acest an.

Apa produsă, distribuită și livrată era în martie anul trecut mai ieftină doar la operatorii Compania de Apă SOMEȘ Cluj-Napoca (3,75 lei/mc), SC HARVIS SA Miercurea Ciuc (3,80 lei/mc) și APĂ CANAL Sibiu (3,83 lei/mc). Toate prețuri fără TVA.

Situația s-a prezentat similar și în ceea ce privește tariful de 3,09 lei/mc (fără TVA) practicat pentru canalizare-epurare.

La acest capitol, URBAN a ocupat până la 1 februarie locul 36 în clasamentul celor 43 de operatori din țară.

URBAN Slobozia rămâne în jumătatea inferioară la nivel național

De la 1 februarie 2023 tarifele practicate de URBAN SA Slobozia au crescut la 5,58 lei/mc apă produsă, distribuită și livrată consumatorilor, preț fără TVA.

Din datele oficiale centralizate de ANRSC la data de 1.02.2023 la nivel național, în clasamentul celor 47 de operatori societatea din Slobozia ocupă ca tarif locul 29.

Cele mai mari tarife pentru apă sunt aprobate pentru operatorii COMPANIA DE APĂ Buzău (8,23 lei/mc), AQUAVAS SA Vaslui (8,16 lei/mc) și APAVITAL SA Iași (7,48 lei/mc), toate prețuri fără TVA.

În ceea ce privește noile tarife valabile din februarie pentru canalizare – epurare, acestea au crescut în cazul URBAN Slobozia la 4,76 lei/mc (fără TVA).

URBAN are apă mai ieftină decât ceilalți operatori regionali din Ialomița

Raportat la prețurile practicate de principalii operatori de apă și apă uzată din Ialomița la data de 1 februarie 2023, URBAN rămâne cu cele mai mici tarife aplicate consumatorilor.

RAJA Constanța, operator ce livrează servicii similare în Fetești, Țăndărei, Căzănești, Fierbinți Târg și Dridu, are un tarif la apă de 6,87 lei /mc, fără TVA, și 6,13 lei/mc, fără TVA, la canalizare – epurare.

ECOAQUA Călărași, operatorul regional ce activează în municipiul Urziceni, are aprobate de către ANRSC tarife de 7,40 lei/mc, fără TVA, la apă și 6,21 lei/mc, fără TVA, la canalizare-epurare.

Comparativ, URBAN Slobozia facturează cu 18,78% mai puțin față de RAJA Constanța și cu 24,60% mai puțin față de ECOAQUA Urziceni fiecare metru cub de apă livrată consumatorilor.

În ceea ce privește comparația la tariful de canalizare-epurare, și aici operatorul controlat de Consiliul Județean Ialomița facturează cu 22,34% mai puțin față de RAJA Constanța și cu 23,35% mai puțin față de ECOAQUA Călărași.

Related posts