Favorite Social Viața la țară 

URBAN Slobozia are șase localități noi unde va oferi servicii de alimentare cu apă

URBAN Slobozia și-a extins spectaculos portofoliul de clienți prin dublarea numărului de localități în care poate opera servicii de apă sau/și canalizare.

URBAN Slobozia are șase localități noi unde oferă servicii de alimentare cu apă. Pe lângă cele 6 deja existente, Adâncata, Albești, Ciocârlia, Ciochina, Perieți și Sărățeni intră pe lista clienților operatorului județean al cărui pachet majoritar de acțiuni este deținut de Județul Ialomița.

Cât va costa un metru cub de apă livrat de URBAN Slobozia

Doar Adâncata are și canalizare – încă nefuncțională, se lucrează la branșamentele individuale – celelalte cinci localități având doar servicii de alimentare cu apă.

Cele șase localități au avut documentațiile complete pentru ca URBAN să preia alimentarea cu apă. Pentru celelalte 13 sperăm să fie finalizate procedurile administrative cât mai repede pentru a opera și în acestea.”, spune Adrian Stoicescu, director general la URBAN Slobozia.

Din momentul intrării în vigoare a contractului de servicii URBAN Slobozia va percepe consumatorilor un tarif de 3,95 lei/metru cub de apă, la care se adaugă TVA, adică un tarif final de 4,70 lei.

Noua organigramă aprobată ne permite să angajăm personal. Vom acoperi localitățile în care URBAN operează cu o persoană din localitate ce va fi angajată permanent. Organizăm județul în trei mari zone, vest, centru și est, cu echipe de intervenție ce acoperă câte o zonă. Eu le zic trupe de gherilă, sunt dotate complet, au mașini, echipamente, cu electrician și cu mecanic, trupe ce atacă avaria în caz de necesitate.”, explică Adrian Stoicescu.

Cine nu alege URBAN Slobozia nu va putea face investiții în plan local

Cele șase localități în care se operează de la 21 aprilie fac parte dintr-un lot de 19 localități intrate de curând în asociația de dezvoltare intercomunitară de utilități publice pentru serviciul de alimentare cu apă și canalizare „ADI PERIURBANĂ SLOBOZIA”.

Pe lângă acestea, sunt alte 16 localități ce vor intra în ADI PERIURBANĂ Slobozia în partea a doua a anului 2022.

O parte dintre primarii din județ au fost și rămân însă reticenți în a intra în ADI PERIURBANĂ susținând că pot gestiona prin servicii locale activitatea de alimentare cu apă a localităților pe care le conduc.

Este o falsă impresie că o pot face singuri. Unii dintre primari, cum este cel de la Cocora, spre exemplu, spun că nu au nevoie să fie prinse localitățile lor în Master Plan-ul pe apă și canal și că pot opera singuri. Ce nu știu ei este că în următorul exercițiu financiar, indiferent care sunt sursele de finanțare, cine nu este în Master Plan nu va putea investi în rețele de apă și canalizare decât din bugetele locale. Ceea ce este imposibil.”, adaugă directorul general al URBAN Slobozia.

Related posts