Favorite Politică Social 

PSD introduce amenzi usturătoare pentru comercializarea produselor inferioare calitativ

PSD anunță că și-a îndeplinit obiectivul politic de a proteja cetățenii români față de standardele duble practicate de unii comercianți din Uniunea Europeană.

PSD introduce amenzi usturătoare pentru comercianții care nu-i informează pe consumatori că achiziționează produse inferioare calitativ față de cele vândute sub același brand cetățenilor din alte state europene.

Partidul Social Democrat a susținut în permanență că toți cetățenii români trebuie să se bucure de un tratament egal față de toți ceilalți cetățeni europeni. În acest sens, combaterea standardelor duble practicate de unii comercianți europeni în defavoarea consumatorilor români a reprezentat pentru PSD un obiectiv politic major, realizat prin ordonanța de urgență în domeniul protecției consumatorilor, adoptată joi de Guvernul României., a anunțat vineri PSD printr-o postare pe site-ul propriu.

Actul normativ inițiat de Florin Spătaru, ministrul PSD al Economiei, introduce sancțiuni severe pentru firmele care comercializează în România produse aparent identice dar de o calitate inferioară față de cele vândute în alte state membre ale Uniunii Europene.

Firmele ce comercializează în România produse ce au caracteristici semnificativ deosebite față de cele oferite altor consumatori europeni sunt obligate să-i anunțe pe cumpărători în mod clar asupra diferențelor calitative.

În acest mod, consideră inițiatorul actului normativ, consumatorii din România pot decide în deplină cunoștință de cauză dacă vor cumpăra aceste produse inferioare calitativ.

Dacă firmele nu vor informa consumatorii de diferența de calitate a produselor riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 20.000 lei și 100.000 lei.

Related posts