Administrație Favorite Finanţări Social 

URBAN SLOBOZIA: Primăria Slobozia a ajustat participarea la pregătirea portofoliului de proiecte de dezvoltare

URBAN Slobozia va primi de la bugetul local al Municipiului reședință de județ 103.224,02 lei, parte dintr-un proiect cu finanțare UE.

Societatea URBAN Slobozia și Primăria Municipiului Slobozia sunt beneficiarele unui proiect depus spre finanțare prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare).

Este vorba de proiectul „Sprijin pentru pregătirea portofoliului de proiecte de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ialomița pentru obiective de investiții de pe raza Municipiului Slobozia.

Obiectivul general al proiectului vizează elaborarea documentanțiilor necesare pentru accesarea fondurilor europene pentru promovarea investițiilor în domeniul apei și apei uzate, conform investițiilor identificate la nivelul Master Planului Județului Ialomița în perioada post 2020.

Inițial valoarea proiectului a fost de 11.313.200,32 lei (aproximativ 2,3 milioane euro), reprezentând 5% din Lista investițiilor directe pentru pregătirea cărora se solicită finanțare pe Axa Prioritară 3.

Este vorba de investiții menite a crește nivelul de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a asigurării alimentării cu apă potabilă a populației, obiective vitale pentru creșterea confortului consumatorilor din Slobozia.

Valoare diminuată la solicitarea finanțatorului

Proiectul depus de URBAN Slobozia a primit codul SMIS 158445 și în urma verificării documentațiilor depuse s-au solicitat clarificări beneficiarilor.

Practic, finanțatorul a transmis că valoarea proiectului trebuie diminuată cu 690.798,08 lei pe motiv că activitatea consultantului de asigurare a asistenței din partea proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor este solicitată la rambursare din viitorul proiect de investiții.

În aceste condiții, valoarea totală a proiectului este 10.322.401,91 lei iar contribuția Unității Administrative Slobozia a coborât la valoarea de 103.244,02 lei.

Decizia a fost aprobată prin votul consilierilor municipali la ședința ordinară a lunii iunie a Consiliului Local Slobozia.

Related posts