Administrație Favorite Finanţări Viața la țară 

Stelnica va avea un punct de acostare pentru turiști. Autoritățile speră să fie funcțional de Ziua Marinei

Stelnica va avea prima poartă de intrare fluvială turistică din Ialomița, pe malul brațului Borcea, într-un parteneriat cu Consiliul Județean Ialomița.

Un punct de acostare pentru turiști se pregătește pe malul stâng al brațului Borcea, în dreptul localității Stelnica.

Obiectivul de o importanță strategică pentru dezvoltarea turismului în județul Ialomița, face parte dintr-un proiect susținut financiar de Consiliul Județean Ialomița.

Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară de la finalul lunii iunie finanțarea realizării punctului de acostare cu suma de 1,667 milioane lei, investiție susținută financiar și de la bugetul local cu suma de 137.700 lei.

Pontonul de la Stelnica are o lungime de 22,5 metri, o lățime de 5,5 metri și va avea o sală de protocol, un grup sanitar și terase amplasate la ambele capete. Legătura cu uscatul va fi realizată printr-o pasarelă de 10 metri lungime.

Costel Brateș, primar Stelnica: „Ne dorim ca de Ziua Marinei să inaugurăm pontonul”

Pontonul de la Stelnica s-a vrut a fi funcțional în data de 29 iunie, Ziua Dunării. Vremea rea din primăvară a generat o întârziere cu 60 zile a execuției și montării iar o posibilă inaugurare este dorită pentru data de 15 august, Ziua Marinei.

Conform actului adițional încheiat, pe data de 10 august constructorul trebuie să amplaseze noul ponton. Noi am amenajat deja zona adiacentă și ne dorim ca de Ziua Marinei să inaugurăm obiectivul deosebit de important pentru comunitatea noastră dar și pentru județul Ialomița.”, a spus primarul Costel Brateș, la manifestările prilejurite de Ziua Dunării, chiar pe locul unde va fi amplasat pontonul.

În opinia sa, dezvoltarea potențialului turistic reprezintă una dintre prioritățile administrației locale și a celei județene, incluse în planul de dezvoltare durabilă.

Județul Ialomița dispune de resurse naturale neexploatate care pot deveni în viitor surse generatoare de venit pentru locuitorii săi. Mulțumesc Consiliului Județean Ialomița pentru sprijinul acordat în realizarea acestui obiectiv.”, a adăugat Costel Brateș.

Related posts