Eveniment Favorite 

URGIE ALBĂ ÎN IALOMIȚA: Județ paralizat de viscol, nu se circulă pe niciun drum

Iarna a lovit dur în Ialomița. Acoperișuri smulse de vânt, pomi scoși din rădăcini, mașini blocate în troiene, drumuri închise complet.

Codul roșu emis de meteorologi s-a dovedit a nu fi fost o alarmă falsă în județul Ialomița.

Anunțate de miercuri, de la ora 22.00, fenomenele extreme s-au manifestat în nordul județului încă de la lăsarea serii.

Vântul în rafale de până la 100 km/h a luat pe sus tot ce s-a putut și în Slobozia, Urziceni, Fetești câteva blocuri au rămas fără acoperișuri.

Microbuz cu 10 persoane blocat în zona Ciochina, oamenii au fost preluați de angajații Primăriei

Noaptea de miercuri și joi a fost de coșmar pentru cei prinși în trafic, mulți dintre ieșiți cu mașinile de pe șosea.

Chiar dacă la ora 22.00 autoritățile județene au decis închiderea completă a drumurilor în Ialomița pe șosele au fost prinse zeci de autovehicule și camioane de mare tonaj.

Un camion răsturnat în Orboești, copac căzut pe carosabil la Malu, persoane blocate în trafic la Miloșești, două camioane ieșite de pe carosabil între Țăndărei și Bărăganu.

Un microbuz în care de aflau 10 oameni a rămas blocat în zona Ciochina iar oamenii au fost preluați de echipa de intervenție de la Primărie și duși la adăpost.

Patru camioane blocate între Iazu și Bărăganu, chiar și un utilaj de intervenție a derapaj și a ajuns în șanț între Căzănești și Munteni Buzău.

Peste noapte situația a devenit critică între Nicolești și Tovărășia, unde patru autoturisme cu șapte pasageri au solicitat ajutor.

Plecați să-i scoată din zăpada troienită, un echipaj de Poliție și un utilaj de deszăpezire au rămas blocate pe drum.

Șase autoturisme prinse în capcana zăpezii în zona Gheorghe Doja și alte cinci în imposibilitatea de a înainta între Iazu și Slobozia Nouă.

Acoperișuri smulse de vânt, intervenție dramatică pentru salvarea unei gravide din Scânteia

În interiorul localităților vântul cumplit a făcut ravagii. Construcțiile ușoare au fost victime sigure.

În municipiul Slobozia acoperișul unui bloc a fost luat de vânt și aruncat zeci de metri, avariind autoturismele din zonă.

În cursul nopții ne-am confruntat cu mai multe cazuri în care sunt căzute bucăți de acoperiș și copaci căzuți pe carosabil. Echipele ISU și personalul DADP Slobozia intervin pentru înlăturarea oricăror pericole.”, a anunțat primarul Adrian Mocioniu.

Poliția Locală Slobozia a fost mobilizată pentru a acorda sprijin pompierilor pe b-dul Matei Basarab, zona Azur și zona Colibri unde a fost nevoie de degajarea unui copac rupt și căzut pe carosabil.

Un copac rupt a blocat pentru o vreme și varianta de ocolire a municipiului Slobozia între magazinul Kaufland și Privighetoarea.

În Urziceni, oamenii speriați au ieșit dintr-un bloc după ce acesta a rămas fără acoperiș.

Acoperiș de bloc făcut una cu pământul în Urziceni. (FOTO: Rusenoiu Cristian)

Și în Fetești tabla ce acoperea un bloc a fost smulsă de vânt, iar în Amara mai multe cabluri de alimentare cu electricitate au fost rupte lăsând localitatea în beznă.

În întuneric au rămas între orele 23.00 și 5.00 peste 53.000 de gospodării, echipele de intervenție neputând interveni din cauza viscolului.

O situație specială a fost în Scânteia, de unde s-a solicitat ajutor de urgență pentru o femeie însărcinată în 38 de săptămâni.

Cu greu echipajul de la Ambulanță și un utilaj de deszăpezire și-au făcut drum printre nămeții de pe șosea pentru a o prelua pe femeie și a o duce la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Poliția Rutieră a interzis ieșirea din localitățile județului în cursul dimineții în condițiile în care drumurile județene sunt blocate.

Utilajele de deszăpezire așteaptă potolirea vântului pentru a putea interveni eficient în caz contrar tot efortul fiind zădărnicit de rafalele ce adus și aștearnă zăpada pe șosea în doar câteva minute de la curățarea acesteia.

La cum se prezintă evoluția vremii, măsura ca școlile să fie închise joi este de așteptat să fie extinsă și pentru ziua de vineri.

Related posts