Eveniment Favorite Social 

Urziceni: Cum e „Turcu”-i și viceprimarul!

Urziceni: Un consilier local a reclamat ocuparea abuzivă a domeniului public cu materiale de construcții la casa familiei viceprimarului municipiului.

În municipiul Urziceni, cum e „Turcu” (porecla primarului Constantin Sava) este și viceprimarul Nicolae Cristea.

Dacă primarul își permite să ocupe părți bune din trotuar cu stive de saci de ciment ori alte materiale de construcții expuse spre vânzare la depozitul firmei sale situat în zona Gării, familia viceprimarului a pus stăpânire pe trotuarul din fața vilei aflate în construcție.

Un munte de nisip ocupă în totalitate trotuarul din fața imobilului impunător aflat în construcție iar muncitorii își prepară direct pe asfalt materialul de zidărie deși în curte este loc suficient pentru prepararea betonului.

Poliția a fost sesizată și pentru muncă la negru

Poliția Municipiului Urziceni a intervenit marți pentru a debloca strada Gheorghe Lazăr, acolo unde artera de circulație servea, în parte, de câteva zile, drept șantier pentru familia viceprimarului Cristea.

Consilierul local Adrian Peiu a filmat momentul în care cei la Poliția Urziceni (polițiștii municipali, evident, nu cei locali, aflați sub controlul primarului) au descins la locație pentru a-i lua la întrebări pe muncitorii aflați pe șantierul vilei viceprimarului Nicolae Cristea.

La Urziceni, în 2022, viceprimarul face ce vrea. Uita-ți-vă și dumneavoastră, se face ciment pe asfalt, nisipul pe trotuar, ăștia sunt oamenii în ziua de astăzi! Mulți dintre dumneavoastră au primit amenzi că și-au parcat mașinile în fața curții, la domnul viceprimar e voie. Să vedeți edilii orașului, pe care-i avem… Li se permite orice! (ADRIAN PEIU, consilier municipal Urziceni)

În afara verificărilor legate de modul în care mormanele de nisip ocupă în totalitate trotuarul dar și o parte din carosabil, oamenii legii au verificat și dacă lucrarea se desfășoară cu respectarea legislației privind siguranța în construcții ori munca la negru.

Cel care a vorbit cu polițiștii, reprezentantul societății care prestează aici (n.red.: la vila familiei viceprimarului), le-a spus acestora că nu are contract de muncă nimeni aici.”, a comentat Adrian Peiu în timp ce filma discuția dintre un muncitor și polițiștii sosiți la fața locului în urma unor reclamații făcute de cetățeni.

Poliția Locală Urziceni, în poziție pentru luptă culcat la picioarele primarului Constantin Sava

Ce se întâmplă la casa în construcție a familiei viceprimarului Nicolae Cristea, omul de casă al primarului Constantin Sava, nu este un caz singular în Urziceni.

Însuși primarul își permite de ani de zile să folosească părți din trotuarul amplasat în fața depozitului de construcții al firmei sale, situat în zona Gării, pentru expunerea materialelor de construcții.

Cum Poliția Locală Urziceni se află în poziție pentru luptă culcat la picioarele primarului Constantin Sava, trecătorii sunt obligați să facă slalom printre stive de saci de ciment ori bax-uri cu polistiren.

Sau chiar să meargă pe carosabil, într-o zonă periculoasă, aflată pe varianta auto de ocolire a municipiului Urziceni, arteră folosită mai ales de autocamioanele care tranzitează localitatea.

Related posts