Sport 

VICTORIA TRAIAN – UNIREA SLOBOZIA 2 – 12: Unirea a dat o duzină de goluri în poarta „lanternei roşii”

MECI DE VACANŢĂ. Unirea Slobozia încheie pe podiumul seriei a doua din liga a treia după cea mai concludentă victorie a sezonului în faţa unei formaţii brăilene modeste ce se întoarce în liga a patra după o aventură de un an în al treilea eşalon.

Unirea Slobozia avea asigurat locul 3 înaintea ultimei etape iar cele trei puncte ce urmau a veni din meciul cu ultima clasată Victoria Traian nu aveau decât să consolideze ultima treaptă a podiumului, la o lungime de zece puncte de formaţia promovată, Farul Constanţa, şi cu cinci puncte mai puţin decât a doua clasată, surpriza Progresul Spartac Bucureşti.

Cu statut de favorită clară, meciul în care singura necunoscută era diferenţa de goluri de la final a început cu oaspeţii deranjaţi vizibil de cea mai proastă suprafaţă de joc din toată seria a treia, un teren sătesc plin de gropi şi denivelări, lungit până în garduri la începutul campionatului pentru a primi cu indulgenţă maximă dreptul de a organiza meciuri „acasă”. Conştienţi că nu au vreo şansă, fotbaliştii brăileni au început cu un presing agresiv şi cu mingi bubuite mai mult la întâmplare spre poarta adversă şi din aceste baloane la întâmplare au avut parte de şutul lui Roşu, fostul „unirist” trimiţând mult peste transversală de la 25 metri.

Replica vine în minutul 8, Nelu Bucă intră cu mingea la picior dar portarul Dinu plonjează la sacrificiu şi reţine din picioarele atacantului. Comşa are apoi o ocazie mare, şut din unghi la o palmă de bara laterală, o repetiţie pentru reuşita din minutul 11: centrare Toma din tuşă şi reluare simplă din patru metri pe lângă portar. Trec doar două minute, Drăguţ este lansat perfect în adâncime de Lemnaru, centrare în mijlocul careului şi mingea respinsă este preluată tot de Lemnaru cu şut la o palmă de bara laterală. Se joacă la o singură poartă şi Răduca are un prim duel direct cu portarul Dinu, acesta reuşind să se întindă suficient cât să respingă în corner un şut din apropiere.

Din nimic îşi procură Victoria Traian o ocazie în minutul 16: centrare foarte bună a lui Mocanu, mingea sare peste piciorul lui Ghinea şi Bordei trage lamentabil din poziţie foarte bună. Cutezanţa gazdelor este amendată imediat, Răduca aruncă o minge de urmărire la care Toma ajunge înaintea portarului şi cu un lob de efect schimbă tabela la 2 – 0. Incapabili să pătrundă până în careu, localnicii încearcă prin Roşu cu un şut din afara careului să obţină ceva dar intervenţia lui Negruşa este sigură.

Presiunea totală pe careul advers îi aduce Unirii golul trei în minutul 29: lovitură liberă executată de Drăguţ direct pe poartă, Dinu respinge în faţă şi Răduca o trimite în plasă cu un şut lângă bară.

Tânărul Dinu se face apoi remarcat de două ori în minutul 42: mai întâi şutează plasat Teodorescu dar portarul de 17 ani respinge pentru ca Răduca să aibă tot timpul să-şi aşeze mingea şi să tragă în forţă dar din nou Dinu scoate senzaţional. Repriza avea să se încheie cu un gol în dreptul gazdelor, centrare cu boltă a lui Mocanu, Toma trimite cu capul spre propriul portar dar pe traiectorie intervine şi fundaşul Ghinea care deviază mingea suficient cât să treacă pe lângă Negruşa şi să intre în poartă, spre bucuria gazdelor care au puterea să mulţumească oaspeţilor pentru cadoul oferit.

Juniorii au făcut legea pe final

Partea secundă începe cu golul lui Răduca, pătrundere solidară în careu şi execuţie simplă pe lângă portar dar gazdele au imediat un contraatac ce găseşte nepregătit flancul stâng al apărării, mingea ajunge la Enache iar acesta prinde un şut în diagonală ce-l depăşeşte pe Negruşa, 4 – 2 pentru Unirea în minutul 48. Iritaţi de golul primit, oaspeţii marchează din fază fixă în minutul 55: corner executat precis de Drăguţ, Nelu Bucă se înalţă nemarcat şi reia cu capul lângă bară. Se face imediat 6 – 2, Răduca îl lansează în adâncime pe Bucă, atacantul Unirii driblează portarul şi apoi înscrie în poarta goală. Nu se reia bine jocul că pe extremă Comşa trece de adversarul direct şi întoarce mingea la Mihăiţă Lemnaru care înscrie cu un şut trimis în forţă pe sub portarul Dinu.

Festivalul de ocazii este completat apoi cu golul din minutul 67, Teodorescu pasează peste linia de fundaşi, Răduca preia în viteză şi din postură de singur cu portarul nu ratează ţinta. Două minute mai târziu se face 9 – 2, Teodorescu pasează din nou în adâncime la atacantul Bucă, minge pusă pentru şut şi Dinu este învins din nou. La acest scor intră la Unirea Slobozia fundaşul Bogdan Topor, revenit după operaţia ce l-a ţinut departe de echipă tot returul, şi tânărul Dumitrel Negoiu, iar oaspeţii au pe teren şapte juniori! Chiar şi aşa apetitul ofensiv nu se diminuează iar în minutul 77 Drăguţ centrează din lovitură liberă şi Răduca reia cu capul pe spate păcălindu-l pe portar, a patra reuşită a sa şi a zecea a echipei.

Roşu poate îndulci amarul în minutul 82 dar mingea trimisă înşelător la vinclu din lovitură liberă este scoasă în corner de „zborul” portarului Negruşă. Enache Costea îi trimite apoi pe teren şi pe juniorii Octavian Niţă şi Iulian Ogrezeanu, cel din urmă declanşând un atac în lateral purtat de Comşa, centrare la Negoiu, dribling al acestuia şi şut-bombă în bara laterală, moment în care banca oaspeţilor a sărit în picioare, antrenorul Costea aplaudându-şi elevul.

Ultimele minute aveau să fie ale lui Adrian Gherasim. Mai întâi, în minutul 85 Comşa ajunge o minge trimisă în lateral de Negoiu, centrează în marginea careului iar Gherasim vine lansat din spate şi trage din prima sub transversală. Povestea se repetă trei minute mai târziu, Comşa driblează pe dreapta şi îi pune din nou balonul pentru şut lui Gherasim, „trasor” fără preluare pentru 12 – 2, scor pe care puţini dintre spectatori aveau să-l ştie la final în condiţiile în care tabela de tablă ruginită „încremenise” la 9 – 2, pe ea neputând fi afişat scor din două cifre în dreptul vreunei echipe! (Pentru galerie foto de la meci DĂ CLICK AICI!)

VICTORIA TRAIAN: Dinu, Martinescu, Alpărean, Mocanu, Bălan, Enache, Ioan, Roşu, Bordei, Boitaş, Cireaşă. Au mai jucat: Baciu, Cristof, Popa. Antrenor: Marian Curcă.

UNIREA Slobozia: Negruşa, Ene, Ghinea, Gherasim, Drăguţ, Teodorescu, Comşa, Lemnaru, Toma, Răduca, Bucă. Au mai jucat: Topor, Negoiu, Ogrezeanu, Niţă. Antrenor: Enache Costea.

 

Related posts