Eveniment Favorite 

VIDEO: Zeci de șoferi au rămas fără permis la podul de peste râul Ialomița de la intrarea în municipiul Slobozia

Aproape șaizeci de conducători auto au rămas fără permisul de conducere după ce au ignorat culoarea roșie a semaforului.

59 de șoferi au rămas fără permis de conducere după o acțiune în forță a Poliției Ialomița la podul rutier de la intrarea în municipiul Slobozia.

Intrat în reparații pentru cel puțin două luni, podul reprezintă un obstacol greu de trecut pentru cei care vor să treacă peste râul Ialomița pe ruta ce leagă sudul Moldovei de Autostrada Soarelui.

Cum o bandă de circulație este afectată de lucrări, în zonă se circulă cu restricție de tonaj de maxim 7.5 tone iar traversarea podului de face alternativ, la culoarea verde a semaforului montat de muncitori.

Joi, după ce a stat ploaia, că doar nu era să stea agenții de poliție în ploaie să pândească șoferi, zeci de salariați ai IPJ Ialomița au umplut parcarea magazinului Lidl, la unul dintre capetele podului rutier de la Slobozia.

Pe baza înregistrărilor video de la camera de luat vederi montată la trecerea de pietoni din cartierul Bora au fost comunicate numerele de înmatriculare ale autovehiculelor conduse de șoferi care au trecut pe pod pe culoarea roșie a semaforului.

Ghinioniștii care au așteptat între 25 și 40 minute pentru a traversa podul s-au trezit amendați și deposedați de permisul de conducere.

Postare la mișto a Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița

Într-o acțiune mediatică de forță, IPJ Ialomița a postat pe Facebook o scurtă filmare cu mai multe mașini care trec pe culoarea roșie a semaforului și au adăugat un text cu o vădită tentă miștocărească.

Chestionar auto pentru cei 59 de șoferi care au rămas ieri (n.red. joi) fără permis de conducere în timp ce traversau podul rutier DN 21 din municipiul Slobozia, cartier Bora:

Semnalul roșu al semaforului:

A. obligă conducătorii auto, indiferent de direcția de deplasare să oprească

B. permite forțarea coloanei de mașini, doar în cazul semnalizării rutiere temporare

C. permite trecerea autovehiculelor ai căror șoferi nu respectă regulile de circulație.”, se precizează în postarea IPJ Ialomița.

Polițiștii au luat permisul de conducere doar unora dintre cei care au trecut pe culoarea roșie a semaforului!

IPJ Ialomița recunoaște că deși a depistat 77 de conducători auto care au încălcat regula culorii roșii a semaforului au ridicat permisul de conducere doar în cazul a 59 dintre ei!

Deși în numai 2 ore de acțiune polițiștii rutieri au constatat că 77 de șoferi au ales variantele B și C, din care 59 au rămas fără permis de conducere, atragem din nou atenția că respectarea regulilor de circulație reprezintă o obligație a fiecărui participant la traficul rutier, iar nerespectarea legii atrage răspunderea contravențională.”, adaugă cei din IPJ Ialomița.

Pe ce criterii au scăpat de această sancțiune 18 conducători auto este un mister pe care specialiștii în circulația rutieră din Inspectoratul Județean de Poliție Ialomița îl țin la secret.

Așteptăm din partea IPJ Ialomița să precizeze pe același canal de informare (pagina de Facebook), punctual, care au fost motivele pentru care 18 conducători auto au fost iertați de suspendarea dreptului de a conduce în timp ce alți 59 au fost lăsați fără permis de conducere.(SURSĂ FOTO: captură ecran înregistrare cameră Primăria Slobozia)

Related posts