Favorite Sănătate 

200.000 români se pot programa de miercuri pentru vaccinare cu AstraZeneca

200.000 locuri pe platforma de vaccinare vor fi disponibile începând de miercuri, 10 februarie, pentru persoanele cu vârsta între 18 și 55 ani, bolnavi cronici și salariați în domeniile esențiale.

200.000 români se pot programa de miercuri pentru vaccinul AstraZeneca, a anunțat marți medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19.

Urmează ca din data de 10 februarie să se deschidă posibilitatea de programare în platforma de programare după modalitățile cunoscute pentru cele 180 de cabinete noi de vaccinare unde vor fi distribuite dozele de vaccin de la AstraZeneca.

Aceste 180 de cabinete noi sunt distribuite la nivelul fiecărui județ, în funcție de numărul persoanelor cuprinse între grupa de vârstă 18 și 55 de ani, ținând cont de faptul că acest tip de vaccin la momentul actual este recomandat pentru aceste grupe de vârstă.

Sunt incluse aici atât persoane cu boli cronice din aceste grupe de vârstă, cât și persoane care deservesc activități esențiale. Modalitățile de programare la vaccinare sunt neschimbate, rămân practic ca și cele de până la acest moment.”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Pentru a evita blocarea platformei, STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale) nu a oferit o oră a zilei de miercuri când vor fi accesibile cele 200.000 poziții pentru solicitanți.

În total vor fi încărcate până la sfârșitul lunii februarie pentru etapa a II-a de vaccinare cu serul AstraZeneca circa 500.000 locuri disponibile în cele 180 centre deschide în toată țara doar pentru vaccinarea cu acest tip de vaccin.

Vaccinarea anti-Covid-19 cu loc pe lista de așteptare

Autoritățile au anunțat că pe platforma de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19 va fi disponibilă o listă de așteptare.

Lista de așteptare va fi funcțională după deschiderea tuturor centrelor din țară ce vor deveni funcționale în etapa a III-a destinată întregii populații.

Această listă de așteptare va deveni funcțională odată ce numărul centrelor de vaccinare de la nivel național va fi cel prevăzut, conform etapei a doua a strategiei de vaccinare și de asemenea vor fi activate, începând cu luna aprilie, toate centrele care vor deservi inclusiv populația generală din etapa a treia a strategiei de vaccinare.”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Odată obținut accesul pe platforma de programare, o persoană se poate înscrie pe lista de așteptare prin selectarea unui centru de vaccinare unde dorește să se vaccineze.

În momentul în care apare un loc liber, persoana respectivă va fi notificată prin SMS și e-mail că este rezervat locul în centrul de vaccinare pentru 24 de ore.

Dacă solicitantul refuză să meargă la vaccinare în acest interval, sistemul va notifica automat altă persoană aflată pe lista de așteptare la respectivul centru de vaccinare.

Toate persoanele aflate pe lista de așteptare vor fi anunțate dacă se deschid centre noi de vaccinare și au posibilitatea de a programa pentru primirea dozelor de vaccin în centrele noi, fără să mai aștepte eliberarea unui loc în centrul de vaccinare ales inițial.

Related posts