Administrație Favorite 

Marin Constantin, uns director de cabinet al președintelui Consiliului Județean ca să ia un ban în plus

Marin Constantin, fost primar de Albești și subprefect, conduce cabinetul de consilieri personali ai președintelui Marian Pavel.

Marin Constantin este directorul de cabinet al președintelui Consiliului Județean Ialomița și are în subordine cinci consilieri personali angajați de Marian Pavel.

Fostul primar PSD al comunei Albești, ulterior propulsat subprefect al județului Ialomița, a fost mai întâi consilier simplu la cabinetul șefului Consiliului Județean Ialomița.

Printr-o ingenioasă manevră administrativă a ajuns director de cabinet. Cu o leafă majorată cu aproape 20%, luând în considerare salariul net încasat ca director de cabinet în raport cu salariul net de consilier simplu.

Marin Constantin, consilier personal pe bază de cerere

Marin Constantin a ajuns consilier personal al președintelui Marian Pavel în urma unei cereri depusă în 21 octombrie 2020. Cu viteza luminii, în aceeași zi se emite și referatul favorabil al Direcției Buget-Finanțe a Consiliului Județean Ialomița.

Tot pe 21 octombrie 2020 Marian Pavel emite dispoziția cu numărul 3 privind numirea colegului din PSD în cabinetul consilierilor personali începând de a doua zi, 22 octombrie 2020.

De ce a depus consilierul personal cerere de angajare pe 21 octombrie? Simplu! În 21 octombrie, în ședința Consiliului Județean Ialomița a fost validat Marian Pavel ca președinte al instituției județene și astfel erau deschise procedurile de ocupare a celor 6 locuri de consilieri personali.

Salariul stabilit prin dispoziția de președinte a fost fixat la valoarea de 10.854 lei. În cifre nete, Marin Constantin muncea începând cu 22 octombrie pentru o leafă lunară de 6.349 lei.

Aproape 20% în plus la leafă prin modificarea organigramei Consiliului Județean Ialomița

Marin Constantin a încasat 6.349 lei o singură lună întrucât din noiembrie avea să urce în ierarhie și să devină director de cabinet.

Funcția nu exista însă în organigrama instituției publice așa încât în data de 17 noiembrie consilierii județeni au fost solicitați să aprobe noua organigramă valabilă cu Marian Pavel președinte al Consiliului Județean Ialomița.

În documentele ce însoțeau proiectul de hotărâre consilierii județeni au fost informați, negru pe alb, că una dintre cele șase poziții de consilier personal la cabinetul președintelui se transformă în director de cabinet.

Aleșii județeni PSD, PNL și PRO România fie nu au citit documentele, fie nu i-a interesat, cert este că au aprobat fără rețineri această modificare în structura cabinetului personal al lui Marian Pavel.

Așa am considerat că este normal. Și la Senat unde aveam cabinet exista un șef de cabinet. Același lucru l-am făcut și la Consiliul Județean. Când ai șase consilieri personali este normal ca unul dintre ei să fie șeful lor, să fie director de cabinet. S-a făcut o organigramă și are salariu ca orice director.” (MARIAN PAVEL, președinte Consiliul Județean Ialomița)

A doua zi după aprobarea modificării organigramei, pe 18 noiembrie 2020, Marin Constantin își depune demisia din funcția de consilier personal prin cererea cu numărul 25073.

Ca nu cumva să îi fure vreun coleg de partid scaunul de consilier personal în cealaltă mână avea cererea cu numărul 25074 prin care solicita angajarea, de data aceasta ca director de cabinet!

Inutil să mai precizăm că din nou Direcția de Buget-Finanțe a Consiliului Județean Ialomița s-a mișcat cu viteza luminii și a emis tot în 18 noiembrie referatul de aprobare a cererii.

Chiar și președintele Marian Pavel s-a prins în hora rezolvării cu celeritate a cererii depuse și emite tot pe 18 noiembrie decizia cu numărul 49 prin care Marin Constantin este numit director de cabinet începând cu data de 19 noiembrie 2020.

Cu salariul de șef, majorat la valoarea de 13.000 lei brut pe lună, adică 7.605 lei în mână, sau pe card, după dorința salariatului.

 

Related posts