Eveniment Favorite 

ACCIDENT: Un tren a spulberat un TIR încărcat cu azotat lângă Feteşti iar locomotiva a sărit de pe şine

ACCIDENT. Trecerea peste calea ferată dintre Feteşti şi Movila a fost un obstacol de netrecut pentru conducătorul unui autotren. Şoferul nu s-a asigurat corespunzător iar TIR-ul a fost distrus la impactul cu locomotiva ce tracta o garnitură de marfă.

Accidentul rutier a avut loc la câţiva kilometri de municipiul Feteşti, la trecerea peste calea ferată unde nu există bariere. Astăzi, în jurul orei 14.30, conducătorul unui autotren nu a văzut ori a ignorat garnitura ce se apropia pe calea ferată iar camionul a fost lovit în plin şi târât zeci de metri până ce a fost complet distrus.

În urma impactului violent locomotiva a sărit de pe şine cu primul boghiu şi s-a oprit în terasamentul căii ferate. Spre norocul tuturor, deşi încărcătura camionului (uree, potasiu şi fosfor) s-a împrăştiat de-o parte şi de alta a căii ferate nu a existat niciun moment pericol de aprindere.

Pompierii ajunşi de urgenţă la faţa locului au izolat perimetrul şi au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor. Atât şoferul autotrenului cât şi persoanele aflate în locomotivă nu au suferit răni care să necesite spitalizarea.

Trecerea peste calea ferată unde a avut loc accidentul este una dintre cele mai periculoase din judeţul Ialomiţa. În urmă cu mai bine de 10 ani aici aici şi-au pierdut viaţa cinci tineri sfârtecaţi de un tren accelerat.  În maşina transformată într-un coşciug de fiare contorsionate erau înghesuiţi nouă tineri ce petrecuseră la un restaurant. Dintre cei patru norocoşi care au scăpat cu viaţă, unul a avut mâna amputată iar un altul a rămas fără un picior. (Foto accident: Alexandru Ciobotoiu)

 

 

Related posts