Favorite Sport 

PRIMELE PLĂŢI DIN 2019: Primăria Slobozia alocă fonduri pentru primul trimestru echipei HCM Slobozia

FINANŢARE. La propunerea primarului Adrian Mocioniu, pentru primele trei luni din 2019 HCM Slobozia va primi aproximativ un sfert din bugetul total al anului trecut.

Primăria Slobozia a decis ca până la aprobarea bugetului municipiului reşedinţă de judeţ pe anul 2019 să aloce pentru finanţarea echipei de handbal feminin sume la nivelul celor din 2018.

450.000 lei pentru HCM Slobozia, echivalentul a 150.000 lei pentru fiecare lună din acest an, este suma aprobată de consilierii municipali la şedinţa lunii martie.

Bani pentru trei luni

Echipa feminină de handbal finanţată de Primăria Slobozia a avut în 2018 un buget iniţial de 2,46 milioane lei. Acesta a suferit o corecţie negativă după retrogradarea echipei în Divizia A în valoare de 500.000 lei. Diminuarea finanţării s-a făcut la solicitarea scrisă a managerului Nicolae Goidea, cel care a considerat că este normal ca banii să fie mai puţini în condiţiile ratării obiectivului de salvare de la retrogradare din Liga Florilor.

După revizuire, bugetul anual a scăzut la 1,96 milioane lei şi din acest motiv pentru primele trei luni ale anului 2019 se alocă proporţional suma de 450.000 lei, echivalentul a 22,96% din valoarea finanţării de anul trecut.

Banii trebuie să acopere plata salariilor celor trei persoane din structura de conducere a HCM Slobozia şi a contractelor de activitate sportivă încheiate cu un număr de 24 persoane, staff-ul tehnic, medicul echipei şi handbalistele. În total, sumele lunare cumulate pentru acest tip de cheltuială ajung la peste 131.000 lei.

„Promovarea în Liga Naţională aduce o majorare de buget”

Bugetul va suferi o majorare în cazul în care HCM Slobozia va reuşi să revină în Liga Florilor, oficialii clubului calculând că ar fi nevoie de 3 milioane lei pe an pentru a se asigura o prezenţă onorabilă şi, implicit, continuarea în elita handbalului românesc şi în sezonul competiţional 2020 – 2021.

Dacă la începutul anului primarul Adrian Mocionioniu spunea că în acest an va aloca iniţial un buget la echipa de handbal pentru doar jumătate de an, pentru ca ulterior, în vară, funcţie de atingerea obiectivului de promovare, suma să fie recalculată, acum edilul are o altă strategie.

„Cu siguranţă vom susţine echipa de handbal şi în Divizia A, şi în Liga Florilor. La adoptarea bugetului municipal vom stabili un buget anual pentru HCM Slobozia ce poate suferi modificări, funcţie de performanţele sportive. În 2018 finanţările pentru CSM Unirea Slobozia, HCM Slobozia şi AFC Unirea Slobozia au fost de 6,8 milioane lei. Sigur vom păstra finanţarea pentru CSM şi HCM la nivelul anului trecut.”, dă asigurări Adrian Mocioniu.

 

 

 

Related posts