Sport 

CAP DE LINIE ÎN CUPA ROMÂNIEI: HCM Slobozia a chinuit campioana României CSM Bucureşti trei sferturi de meci

AMBIŢIE. HCM Slobozia iese cu fruntea sus din Cupa României după un meci foarte bun pe teren propriu cu echipa campioană CSM Bucureşti în care a arătat că are valoare de Liga Naţională.

HCM Slobozia a avut ghinion ca la tragerea la sorţi pentru sferturile de finală ale Cupei României Fan Courier la handbal feminin să îi pice ca adversară CSM Bucureşti, echipa campioană a României.

După victoria fantastică din optimi, atunci când a depăşit Dunărea Brăila după primul meci câştigat în istoria confruntărilor directe oficiale, HCM Slobozia a avut parte de o sărbătoare, super-campioanele venind din nou să joace în sala „Andreea Nica” din Slobozia.

Diferenţa s-a făcut în ultimele 15 minute

HCM Slobozia a început curajos meciul cu CSM Bucureşti dar s-a lovit de zidul apărării în spatele căruia portăriţa Paula Ungureanu a arătat din nou de ce este piesă de bază în naţionala României.

E drept că şi în semicercul advers Andreea Polocoşer şi-a demonstrat încă o dată măiestria în apărarea aruncărilor de la 7 metri, două din primele două executate de CSM Bucureşti şi după un sfert de oră oaspetele aveau un singur gol în plus pe tabelă.

Antrenorul Djukic Dragan îşi repoziţionează handbalistele şi golurile încep să se adune în poarta gazdelor care nu mai reuşesc să facă faţă ritmului alert impus de campioane şi la odihnă zarurile par aruncate, 16 – 11 pentru CSM Bucureşti.

N-a fost de acord antrenorul Gheorghe Covaciu care le-a transmis energia pozitivă fetelor sale iar acestea au avut un sfert de oră dintre cele mai bune din toate cele patru sezoane de Liga Naţională.

Să marchezi în poarta CSM Bucureşti până în minutul 45 opt goluri şi să primeşti doar patru (din nou două parade de la 7 metri Polocoşer plus trei parade Nataşa Savko la aruncări din apropiere!) nu este la îndemâna oricărei echipe de handbal din România.

Speriaţi de ce se întâmplă pe teren, cei doi „fluieraşi” îşi dau însă în petec la 20 – 19 pentru CSM Bucureşti, dictează aiurea o eliminare de la HCM Slobozia pentru ca apoi să mute la 9 metri o aruncare de la 7 metri pe care gazdele o meritau pentru apărare în semicerc.

CSM Bucureşti profită, punctează de cinci ori la rând şi finalul consfiinţeşte rezultatul normal având în vedere diferenţa valorică şi numerică dintre cele două loturi, 30 – 22 în favoarea „tigroaicelor” care urcă în Final Four. (VEZI AICI FOTOGRAFII DE LA MECI!)

HCM Slobozia: Andreea Polocoşer, Nataşa Savko, Bianca Aron, Irina Marchidanu, Ioana Georgescu (8), Ana Neagu, Andreea Ivan (5), Mouna Jlezi (1), Andryana Naumenko, Mihaela Obedeanu (3), Mădălina Toma (3), Cătălina Sava (2). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

CSM Bucureşti: Paula Ungureanu, Mădălina Ion, Aneta Udriştoiu (3), Jovanca Radicevic (5), Sabina Jakobsen (1), Biana Bazaliu (3), Elizabeta Omorogie (4), Claudia Constantinescu (3), Oana Manea (2), Nathalie Hagman, Majda Mehmedovic (7), Barbara Lajovic (2). Antrenor: Djukic Dragan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts