Sport 

Adrian Mihalcea: „Am progresat dar suntem încă într-o perioadă de reglaje”

Adrian Mihalcea, antrenorul principal al echipei Unirea Slobozia, este mulțumit de modul în care lotul s-a prezentat în cantonament.

Adrian Mihalcea a tras linie după cantonamentul de iarnă și anunță că Unirea Slobozia a ieșit pe plus. Echipa sa joacă miercuri cu Viitorul 2 Constanța la Ovidiu, pe teren de iarbă, iar sâmbătă, pe 13 februarie, dacă timpul o va permite, cu Dunărea Călărași tot pe teren de iarbă.

Sunt ultimele două meciuri înaintea primei partide oficiale, cea din deplasare cu Aerostar Bacău (locul 20 în clasamentul Ligii 2), partidă ce trebuie să aducă un rezultat pozitiv și plusul de încredere în perspectiva campaniei de evitare a retrogradării.

Adrian Mihalcea, cum a fost cantonamentul de iarnă?

Condițiile de cantonament au fost foarte bune iar toate antrenamentele le-am făcut la Izvorani pe teren sintetic. Am avut terenul la dispoziție în permanență, singurele probleme au fost cele de natură fizică având în vedere suprafața de joc un pic dură dar a fost un risc asumat.

Și-a atins staff-ul tehnic obiectivele?

Ne-am atins obiectivele impuse, am pus bază pe pregătirea fizică și spre final am intrat și pe chestiunile de ordin tehnico-tactic. Ultimul meci a fost examenul acestor patru săptămâni împreună și sunt mulțumit că am avut o evoluție bună din punct de vedere fizic și tactic. În cele două săptămâni rămase până la reluarea campionatului vom avea antrenamente axate pe pregătirea tactică și vom mai disputa două meciuri amicale.

Primul meci oficial, în deplasare cu Aerostar Bacău

Antrenorul Adrian Mihalcea a luat o echipă pe care a văzut-o de multe ori în prima parte a campionatului. A reușit să-și fixeze o formulă de bază pentru meciurile oficiale?

Am văzut Unirea Slobozia în jocurile oficiale de la revenirea în Liga 2 și de aceea am decis să facem aceste schimbări în lot în pauza competițională. Ne-am axat pe calitate în ceea ce privește jucătorii aduși la echipă.

Trebuie să mergem spre a ne perfecționa zi de zi, nu există loc de relaxare. Trebuie să fim conștiincioși, organizați, muncitori și sunt convins că ne putem realiza obiectivul.” (ADRIAN MIHALCEA, antrenor principal UNIREA Slobozia)

Avem o lună împreună și niciun antrenor nu se mulțumește cu oricât timp i-ai da. Am progresat față de prima săptămână dar suntem încă într-o perioadă de reglaje. Așteptăm prima etapă să vedem unde ne situăm, sunt importante toate meciurile și vrem să fim într-un vârf de formă în prima parte a reluării campionatului.

Clasamentul este strâns, nu prea este loc de pași greșiți…

Campionatul este destul de comprimat, cu un format atipic, este bine că nu avem perioade moarte între meciuri, perioade în care am putea pierde din forma sportivă. Poziția din clasament nu este una liniștită și ca orice început de campionat este important cum începi, dacă reușești să ai rezultate pozitive atunci lucrurile decurg mult mai bine.

Mulțumit de campania de achiziții?

Dacă gândim în ansamblu pot spune că am avut o bună campanie de achiziții. Și jucătorii care au venit dar și cei rămași din vechea gardă au răspuns corect la antrenamente, sunt mulțumit de ceea ce am văzut dar trebuie să mergem spre a ne perfecționa zi de zi, nu există loc de relaxare. Trebuie să fim conștiincioși, organizați, muncitori și sunt convins că ne putem realiza obiectivul.

Related posts