Eveniment Favorite 

Carantină în comuna Sfântu Gheorghe pentru următoarele 14 zile

Carantină în comuna Sfântu Gheorghe începând de vineri, 19 februarie, ora 0.00, după ce localitatea a atins o rată de infectare de peste 6 la mia de locuitori.

Carantină în comuna Sfântu Gheorghe, instituită pentru 14 zile începând de vineri, 19 februarie, în încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirus.

Autoritățile județene au emis hotărârea prin care localitatea va fi în carantină din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu Covid-19 raportate la populația localității.

Potrivit ultimelor date oficiale, rata incidenței cumulative a Covid-19 la 1.000 locuitori era joi, 18 februarie, de 6,62 infectări în ultimele 14 zile la o mie de locuitori.

Mai exact, în comuna Sfântu Gheorghe sunt în acest moment, oficial, 12 persoane infectate cu noul coronavirus la o populație de 1.814 locuitori.

Dintre cele 12 persoane infectate, peste jumătate au fost identificate la Școala Generală din comună, potrivit barikada.ro.

5 elevi, 4 de clasa a IV-a și unul de clasa a II-a, și 2 cadre didactice de la unitatea de învățământ din Sfântu Gheorghe, au fost testați pozitiv cu coronavirus, după analizele inspectorilor DSP Ialomița.

Carantină în comună: Ce străzi rămân deschise?

Carantina în comuna Sfântu Gheorghe va începe vineri, 18 februarie, ora 0.00, deși inițial se solicitase ca măsura să intre în vigoare cu o oră mai devreme.

Mădălin Teculescu, primarul comunei, a anunțat printr-o postare pe Facebook ce străzi rămân deschise în timpul carantinei locale.

În această noapte, la ora 24.00, vor rămâne deschise circulației (cu filtru de verificare Jandarmerie și Poliție) următoarele străzi: Strada Școlii din satul Sfântu Gheorghe, străzile Smochinului și Prunilor din satul Butoiu și străzile Arțarului (Gării Malu) și Bisericii din satul Malu.”, a anunțat joi primarul localității.

Mădălin Teculescu a cerut înțelegere din partea populației și le-a solicitat oamenilor să nu încerce să forțeze blocajele instituite de autorități.

Toate celelalte străzi vor fi blocate. Circulația mașinilor se va face doar prin aceste filtre. Forțarea blocajelor nu trebuie să se facă.”, a transmis primarul comunei Sfântu Gheorghe.

Cetățenii au de respectat o serie de prevederi trecute în hotărârea nr. 29 emisă miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, document ce poate fi consultat integral AICI!

Related posts