Administrație Favorite 

Adrian Mocioniu și Victor Moraru, mincinoșii campaniei electorale din 2016

Adrian Mocioniu și Victor Moraru au mințit în 2016 cu zâmbetul pe buze locuitorii municipiului Slobozia că parcarea subterană se face din bani europeni. În realitate, Adrian Mocioniu a îndatorat municipiul în 2016 cu un credit de 254 miliarde lei, o parte din bani i-a deturnat, iar lucrarea nu este gata nici în 2020.

Carierea politică a tandemului Victor Moraru – Adrian Mocioniu s-a clădit în 2016 pe un vot obținut de la locuitorii municipiului Slobozia prin una dintre cele mai mari minciuni rostite vreodată într-o campanie electorală.

Cu doar câteva zile înaintea alegerilor locale, după ce au luat pulsul străzii și au constatat că oamenii sunt revoltați că parcarea subterană din centrul municipiului Slobozia nu este gata și că s-au cheltuit aiurea sute de miliarde lei vechi, cei doi au pus la cale o golănie care să le ia ochii alegătorilor.

O minciună care să-i facă pe slobozeni să-i voteze pentru următorii patru ani, pe primul la Consiliul Județean Ialomița, iar pe al doilea la Primăria Slobozia. Și a ținut din păcate pentru municipalitate dar și pentru buzunarele plătitorilor de taxe și impozite locale.

Minciuna gogonată a tandemului Moraru – Mocioniu

Victor Moraru și Adrian Mocioiu au susținut în comun o conferință de presă în care au transmis cetățenilor municipiului Slobozia minunea: lucrarea din centru a obținut un termen de execuție prelungit cu încă un an și jumătate și totul se face pe bani europeni, fără bani de la bugetul local!

 

Redăm integral din Victor Moraru: „Este o perioadă de doi ani de zile în care administrația publică de la Slobozia și Adrian Mocioniu și Consiliul Local pot finaliza acest proiect fără ca slobozenii să mai suporte aceste costuri. Prelungirea se face doar pentru proiectele care depășesc 5 milioane euro și doar pentru proiectele care demonstrează că au avut ăăă… nu s-au finalizat din alte condiții decât din cauza beneficiarului. Iar proiectul de la Slobozia a avut această mare problemă prin intrarea în insolvență a constructorului care se ocupa de acest proiect. Cred că este o veste bună pentru slobozeni, pentru oamenii acestui municipiu care trebuie să se obișnuiască și cu succesul chiar dacă el nu vine în momentul în care ni-l dorim dar vă asigur că eu și Adrian Mocioniu avem tot ce ne trebuie să fim niște oameni de succes și să rezolvăm problemele acestui județ, așa cum este firesc într-o societate normală.”

Și dacă v-a fost greu de urmărit Moraru, stați să vedeți ce v-a spus în campania electorală din 2016 Adrian Mocioniu, cel căruia slobozenii aveau să-i plătească leafă de primar mai bine de patru ani: „Proiect început îîîîî… pe vremea domnului… domnului Ionașcu ar fi fost o piatră de moară foarteeeee… greu de suportat și acest proiect să nu fie finalizat dar prefer să nu vorbesc despreeee… trecut, să vorbesc despre despre viitor nu mai avem voie să facem niciun pas greșit în ceea ce privește finalizareaaa acestui proiect cum vom fi sperăm prin votul cetățenilor investiți în noile mandate va fi primul lucru de care ne vom… ne vom ocupa.”

Ulterior, Adrian Mocioniu avea să rostească și mai apăsat într-un videoclip electoral (secunda 29!), ca să fie clar pentru toată populația cu drept de vot dar și pentru cei cărora le-a fost imposibil să înțeleagă primul mesaj, și nu-s de condamnat: „Noi am căutat și am găsit soluții. Centrul administrativ va fi finalizat cu bani din fonduri europene!”

Iar pentru cei care-au ratat minciunile video, cei doi au avut grijă să pună pe Facebook, între figurile lor, firește, același mesaj mincinos legat de continuarea lucrărilor din bani europeni.

Realitatea bate filmul electoral

Ce s-a întâmplat după ce Victor Moraru și Adrian Mocioniu au ajuns în funcțiile publice pentru care au candidat? Simplu, municipiul Slobozia s-a împrumutat cu 254 miliarde lei vechi pentru continuarea lucrărilor la groapa din centrul municipiului Slobozia!

Împrumutul s-a făcut la propunerea și susținerea vehementă a primarului Adrian Mocioniu în fix a doua ședință de Consiliu Local Slobozia de după ce a depus jurământul ca primar al urbei.

Era luna septembrie 2016, la trei luni de la alegerile locale în care cei doi „luceferi” ai administrației locale mințeau electoratul că au găsit ei rezolvarea miraculoasă prin care locuitorii nu mai trebuie să plătească vreun leuț.

Din contră, slobozenii plătesc de-i usucă, împrumutul de 254 miliarde lei al lui Mocioniu este pe o perioadă de 20 ani, cu o dobândă variabilă, mai mare decât cea plătită pentru un credit ipotecar!

De ce s-a împrumutat Adrian Mocioniu în condiții atât de dezavantajoase? Simplu! Nu se achită creditul din buzunarul lui ci din buzunarele cetățenilor plătitori de taxe și impozite locale.

Ca bonus, pentru că n-a fost în stare să termine lucrarea la timp, bugetul local a fost obligat să returneze aproximativ 2 milioane euro!

Și ca durerea să fie maximă, banii s-au luat, aproape s-au tocat în totalitate iar parcarea subterană rămâne unică în lume, nu are acces auto pentru cele 90 de locuri de parcare pentru care se vor cheltui până la final cel puțin 800 miliarde lei! Să-i mai votăm încă o dată, merită!

Related posts