Adrian Mocioniu consumă apă potabilă, ca orice slobozean, de la PET!
Adrian Mocioniu a băut apă nepotabilă după foștii primari și își încheie mandatul de patru ani cu o apă rămasă nepotabilă, dar, la fel ca și predecesorii săi, îi minte pe alegători că apa e ca și potabilă.
Adrian Mocioniu s-a tras în fotografii color, față și profil, la stația de tratare a apei și s-a lăudat în postări distribuite de prostaci pe toate grupurile posibile și imposibile, să vadă purtătorul de ștampilă că omul se gândește deplin la sănătatea lui.
În realitate, situația de la stația de tratare a apei arată ca orașul după patru ani cu „Mocio” primar: jalnic și fără orizont. Grav este că fostul de acum primar al Sloboziei îi crede ușor de dus de nas pe slobozeni atunci când îi minte că tratarea apei este rezolvată.
Osmoză inversă pentru 1,66 milioane euro
Sărac lipit pământului, și la stat și la purtat, Adrian Mocioiu a mers cu jalba-n proțap la Consiliul Județean Ialomița și a obținut 4 milioane lei pentru stația de tratare a apei nepotabile de la Slobozia, vândută cu nesimțire ca potabilă și sub magistrala sa administrație.
Pe lângă banii ialomițenilor (de parcă sunt de vină cei din Urziceni, Fetești ori din celelalte localități ale județului că golanii de la Slobozia au forat după apă nepotabilă), Primăria Slobozia a mai scos din buget aproape încă pe atât și a pus-o de-o afacere care pute mai rău decât stația de epurare de la marginea municipiului.
S-a dorit eliminarea situațiilor în care apa de la robinete venea plină de trihalometani ori cu depășiri semnificative la parametri care-o aruncau cât colo din normele specifice sănătății consumatorilor. Așa s-a semnat contractul de 7.85 milioane lei (aproximativ 1.66 milioane euro) cu SC SIA DYNAMIC SOLUTION SRL Craiova, societate care promitea că în doar 11 luni dă apă bună de băut la tot cartierul.
Constructorul trebuia să extindă stația de tratare prin construirea unei hale tehnologice în suprafață totală de 350 mp unde urmau a se monta două baterii de filtre cărbune activ și o stație de osmoză inversă cu două module.
„Debitul de apă tratat va fi de maxim 700 mc/h în perioada de vară și maxim 350 mc/h în perioada de iarnă. Prin tratarea apei într-o stație de osmoză se reduce conținutul de Na de la 277 mg/l în prezent până la 1,8 mg/l.”, promitea cu toată gura și primarul Adrian Mocioniu.
Gura lui Mocioniu bea apă potabilă. De la PET, firește!
„Am reușit să construiesc cea mai modernă stație de tratare a apei”, scrie mare pe un pliant electoral Adrian Mocioniu, cel mai probabil după ce s-a hidratat cu apă potabilă. De la PET, firește!
Observăm același stil smuls preluat de la Victor Moraru, respectiv „Am reușit să construiesc”, de parcă lucrarea s-a edificat din mâinile sale dibace și din salariul său de primar sărac și cinstit.
Minciuna e mare cât dezamăgirea miilor de alegători păcăliți în 2016 de ideea de a avea un primar tânăr, altfel decât ce oferiseră partidele politice până la acel moment.
Realitatea stației de tratare a apei este cu totul alta. O spun șefii Primăriei Slobozia, cei doi viceprimari Rudolf Gradea și Gabriel Mușat.
„Acel contract pentru realizarea acestei investiții avea termen de finalizare martie 2020. Printr-un act adițional, a fost prelungit până în septembrie 2020 și pe 17 august, constructorul a mai cerut o prelungire până pe 30 decembrie 2020, lucruri care, luate în ordine cronologică, pot să ne ducă pe toți la concluzia că, nici pe departe, stadiul lucrărilor de acolo nu se îndreaptă spre o finalizare apropiată.”, a anunțat Rudolf Gradea.
„În prezent apa produsă nu respectă indicatorii ceruți de legea privind calitatea apei, sodiu (mg/l) peste 200 și trihalometani (μg/l)>100). Investiția urmărește reducerea conținutului de Na (sodiu) din apă, acesta având o valoare medie de 225 mg/l și reducerea conținutului de trihalometani.” (SURSA: Primăria Slobozia, anunț licitație stație tratare apă, 2019)
Constructorul a modificat după cum i-a venit proiectul lucrării iar acum vrea ca proiectantul să semneze că este de acord cu ce-a făcut el la stația de tratare a apei. „Proiectantul nu are cum să-și asume așa ceva, pentru că sunt niște bazaconii. Asta vă spun cel puțin din experiența pe care o am acum.”, a adăugat viceprimarul Gradea.
Inutil să precizăm că toate modificările aduse din mers investiției fără acceptul celui care făcuse proiectul și oferise soluția tehnică și, mai ales, amânările repetate, au fost girate sub semnătură de Adrian Mocioniu.
În concluzie, lucrarea comandată pentru reducerea sodiului și trihalometanilor produși peste limita admisă de legea care stabilește valorile maxime pentru asigurarea sănătății consumatorilor și rămasă nefinalizată nu a rezolvat problema și rămânem cu APĂ NEPOTABILĂ ȘI DUPĂ 4 ANI CU MOCIONIU.