Favorite Sport 

VIDEO. Unirea Slobozia, „specialitatea casei” pe teren străin, deschidere de scor și meci pierdut la diferență de două goluri

Unirea Slobozia nu a produs surpriza pe terenul Universității Cluj, altă echipă pretendentă la promovarea în prima Ligă și a pierdut deși a condus până aproape de finalul primei reprize.

Unirea Slobozia a început curajos meciul din nocturnă cu Universitatea Cluj și în minutul 12 a reușit să deschidă scorul. Constantin Toma a căzut de lângă Inacio Miguel iar centralul a indicat punctul de la 11 metri.

Căpitanul Unirii Slobozia a șutat nu foarte puternic dar plasat în colțul opus celui unde plonjase portarul și formația lui Enache Costea jubila.

Golul marcat a turnat plumb în ghetele gazdelor iar Unirea a controlat autoritar centrul terenului, recuperând rapid și împiedicând adversarul să construiască faze periculoase pentru poarta lui Gurău.

În minutul 31 Moldovan are șansa de a face 2 – 0 însă întârzie să șuteze spre poartă iar plonjonul disperat al fundașului Filip a fost eficient și gazdele scapă cu fața curată dintr-o situație complicată.

Cu gândul la pauză, fotbaliștii lui Enache Costea tratează superficial ultimele 5 minute ale primei părți ce aveau să aducă o răsturnare mincinoasă de scor față de cum a arătat jocul pe teren.

Mai întâi fundașii urcați la centrul terenului greșesc o pasă simplă, Universitatea Cluj pleacă pe contraatac, portarul Gurău și apoi un apărător scot două șuturi grele dar mingea sare la norocosul Cristian Gavra care a punctat simplu din careul mic.

Unirea nu-și revine din șoc și în minutul 44 un atac pozițional care nu prevestea nimic periculos la poarta oaspeților duce mingea în bandă la Nicolae Pîrvulescu, șut slab din unghi însă fundașul Dumbrăvean pune piciorul neinspirat și trimite mingea în proprie poartă.

Greșeala lui Gurău a îngropat definitiv speranțele unui rezultat pozitiv

Universitatea Cluj a înțeles la odihnă că trebuie să se întrebuințeze serios în fața „buturugii mici” promovată din Liga a treia și a început partea secundă mult mai prezentă în jumătatea adversă.

După câteva atacuri mai puțin periculoase, în minutul 59 Ioan Filip a reluat cu capul din 8 metri o minge centrată din dreapta de Inacio Miguel, portarul Gurău plonjează și scoate mingea în față dar o lovește neinspirat cu piciorul și o deviază în proprie poartă.

Este rândul Unirii Slobozia să acuze primirea golului și parcă dintr-o dată nimic nu se mai leagă în jocul lui Toma și compania. Enache Costea face câteva schimbări dar în afara unei echilibrări a posesiei și a unor încercări pe atac Unirea nu produce faze periculoase.

Alexandru Muscă vrea să surprindă cu un șut de la distanță care se duce mult peste poartă pentru ca în ultimul minut, același fotbalist să tragă previzibil, pe centrul porții, minge ușor de reținut de Muțiu.

Universitatea Cluj câștigă primul meci din actualul sezon pe teren propriu, chiar la debutul antrenorului Costel Enache pe bancă, și șterge din prestațiile anterioare mai puțin consistente.(FOTO: MEDIAFAX)

Unirea Slobozia pierde din nou cu 3 – 1 în deplasare după ce deschide scorul repede, așa cum s-a întâmplat și în meciul cu Concordia Chiajna, și se pregătește de un alt meci teribil de greu, pe teren propriu cu Farul Constanța, sâmbătă, la Slobozia.

În clasamentul Ligii 2, formația lui Enache Costea a acumulat 4 puncte (o victorie, un rezultat de egalitate și două înfrângeri) și stă foarte prost la golaveraj, criteriu de departajare la egalitate de puncte: trei goluri marcate și șase goluri primite.

Unirea Slobozia alunecă până pe locul 14 și poate fi depășită de CSM Reșița și Ripensia Timișoara, formații care au câte 3 puncte și un meci mai puțin disputat.

UNIVERSITATEA CLUJ: Muțiu – Inacio Miguel, Telcean, Luchin, Neciu, Meșter, Filip, Barbu, Golan, Gavra, Pîrvulescu. Au mai jucat: Mâneran, Novac, Negrean, Goga, Ștefănescu. Antrenor Costel Enache.

UNIREA SLOBOZIA: Gurău – Ghiță, Dinu, Dumbrăvean, Ibrian, Suciu, Negoiu, Răduca, Danciu, Toma, Moldovan. Au mai jucat: Chebac, Pocol, Adăscăliței, Unguru, Muscă. Antrenor: Enache Costea.

Related posts