Favorite Politică 

AFACEREA „CONSILIERI PERSONALI”: Soţul vicepremierului Sevil Shhaideh propulsat peste noapte şeful consilierilor secretarilor de stat din Ministerul Agriculturii

LEGĂTURI DE SÂNGE POLITIC. Bugetul statului suportă lunar cheltuieli de milioane de euro cu plata unei armate de consilieri personali numiţi fără concurs şi doar pe baza unor apropieri personale ori de apartenţă politică în posturi retribuite din taxele şi impozitele românilor.

PSD arată că este diabolic atunci când vine vorba de a silui fără menajamente şi remuşcări bugetul statului doar pentru a da de mâncare marii familii social-democrate prin angajarea de consilieri personali.

„Cine vă recomandă?” este replica celebră din la fel de celebra serie BD în care argumentul suprem care susţinea o viitoare angajare era ditamai plicul cu sutele albastre ale perioadei comuniste.

Continuator al PCR, PSD a preluat şi apucăturile tip „Plie, Cunoştinţe, Relaţii” şi a transformat moda consilierilor personali într-un proces continuu de răsplătire a camarilei politice ori de angajare pe bani publici a unor rude ori fideli trepăduşi politici, executanţi de tot felul de servicii mai mult sau mai puţin publice, mai mult sau mai puţin personale.

Modelul consilierilor personali preluat la nivel local de şefii de Primării ori de Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, este predat la nivel înalt de liderii politici ai celui mai mare partid din România.

Printre ei, astăzi vom vorbi despre Alexandru Dănuţ Potor, propulsat de PSD ditamai secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (în fotografie primul din stânga, cu ocazia vizitei la Slobozia a vicepremierului Sevil Shhaideh).

După ce ani de zile s-a ocupat de gestionarea de fonduri europene prin GAL-uri (Grupuri de Acţiune Locală), poziţie care i-a adus între anii 2012 şi 2017 funcția de Preşedinte al Federaţiei Naţionale a Grupurilor de Acţiune Locală din România, Potor a fost în toamna anului trecut a treia propunere a PSD Ialomiţa pe lista de candidaţi pentru Senatul României, poziţie neeligibilă.

Nu-i nimic, partidul este pregătit să găsească funcţii publice generos retribuite din banii românilor şi peste noapte junele politic Alexandru Dănuţ Potor este cocoţat secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

La funcţie nouă este musai o consilieră personală pe măsură

Cum obrazul subţire cu o consilieră personală pe măsură se ţine, în subordinea directă a lui Potor apare încadrată fără concurs, fireşte, şi probabil doar pe baza un interviu oral, Larisa Maria Popa (sursă foto: www.reporteris.ro).

O tânără de 30 de ani ajunsă consilier personal al secretarului de stat Potor după ce mai ocupase funcţii publice şi în Ministerul Transporturilor.

Olteanca născută în Slatina a apărut în „lumea bună a politicii social-democrate” pe filiera Darius Vâlcov, ea fiind chemată în dese rânduri să declare cu subsemnatul în dosarele celebrului său protector, fost primar al oraşului Slatina şi din 2016 unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Tânăra care a lucrat într-un centru de înfrumuseţare până s-o găsească Alexandru Dănuţ Potor, pe post de C.I.M. (nu știm ce înseamnă dar sperăm să nu fie o prescurtare în engleză!) şi s-o aducă în echipa sa de încredere, se mândreşte cu un titlu de Miss Universe România obţinut în anul 2011.

Între timp s-a perfecţionat în limba engleză, calitate care l-a dat gata pe Alexandru Dănuţ Potor şi l-a convins că merită să mănânce şi ea o leafă de la stat.

Întrebat telefonic de www.infoialomita.ro dacă i-a dat postul prin concurs sau prin atribuire directă secretarul de stat mai întâi a oftat după care a precizat: „Regimul de angajare la nivelul consilierilor este la dispoziţia demnitarului, deci practic nu se face un concurs pentru aşa ceva. A vorbi despre un concurs nu are rost, consilierul este ales de către cel care ocupă funcţia respectivă. Este un om care are capacităţi profesionale ok. E un om tânăr care merită o şansă, un foarte bun vorbitor de limba engleză, pe partea de relaţii internaţionale îşi face treaba corespunzător şi vreau să spun că nu am de ce să mă plâng de omul ăsta.”

Potor s-a arătat deranjat de toată povestea consilierei sale personale şi regretă că în loc de monitorizarea şi mediatizarea rezultatelor muncii sale apare în spaţiul public cu povestea consilierei Miss angajată pe firul scurt.

„Toată lumea transformă chestiunea asta în ce mare nenorocire am făcut eu. În loc să se uite la ce activităţi se întâmplă cu adevărat şi care sunt rezultatele în toată povestea asta. În loc să se vorbească de activitatea mea, că am reuşit să atrag 2,2 miliarde de euro cu toţi colegii şi cu toată echipa pe care o coordonez, am apărut în media numai cu povestea asta.”, a mai spus secretarul de stat Alexandru Dănuţ Potor.

Akram Shhaideh, soţul vicepremierului Sevil Shhaideh, este şeful consilierei Miss!

O altă consilieră personală aflată pe statul de plată al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este slobozeanca Eliza Gheorghe, cea care se află la dispoziţia secretarului de stat Dumitru Daniel Botănoiu.

Cum domiciliul asumat sub semnătură în declaraţia de avere este în Slobozia, judeţul Ialomiţa, ne-am gândit imediat că alegerea sa, tot fără concurs, normal, este făcută tot pe filiera lui Alexandru Dănuţ Potor.

Şi nu ne-am înşelat, fostul candidat PSD Ialomiţa la Senat recunoscând că a lucrat în trecut cu aceasta: „Eliza este o colaboratoare de mea şi nu cred că asta ar trebui să fie o problemă că este consilier personal al altui secretar de stat, coleg cu mine în Minister.”

Pe lista de consilieri personali mai apare şi bucureşteanul Constantin Trifu, cel care deţine o casă de vacanţă în comuna Sineşti, unul dintre beneficiarii celebrelor pensii speciale, cel care a încasat în anul 2016 dintr-o pensie militară suma de 61.000 lei şi care, iată, mănâncă şi o pâine albă şi gustoasă de la bugetul de stat din postura de consilier personal. Pe acesta Potor susţine că nu-l cunoaşte şi că nu a fost adus de el în Minister.

Şi cum toţi aceşti consilieri personali era musai să fie şi conduşi de cineva s-a căutat adânc în toată ţara şi s-a găsit cel mai potrivit om tocmai în Constanţa şi tocmai la locul de muncă numit RAJA Constanţa, cel mai mare operator regional din România pe apă şi canal.

Cine l-a recomandat pe el? Ei bine nu plicul cu bancnote ci statutul social şi gradul de rudenie cu unul dintre cei mai puternici oameni din PSD la nivel central.

Pe numele Akram Shhaideh, directorul cabinetului secretarilor de stat din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este chiar soţul doamnei Sevil Shhaideh, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, omul cu pixul banilor în celebrul program PNDL, şi viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene!

Supărat, probabil, că este obligat să suporte un rol de umil slujbaş la RAJA Constanţa care l-a plătit anul trecut cu „doar” 38.991 lei (3.250 lei în medie lunară), domnul Shhaideh pare să-i fi solicitat soţiei să-i găsească şi lui un post de „domn de minister” şi dorinţa i-a fost rapid îndeplinită!

Întrebat dacă Akram Shhaideh era acolo când a fost el uns secretar de stat sau a venit ulterior şef peste cabinet Alexandru Dănuţ Potor s-a făcut mic în glas şi după un moment de linişte a îngăimat: „Nu pot să spun cum colaborez cu domnul Shhaideh, eu îmi fac datoria din punct de vedere instituţional, colaborez cu toată lumea… Că lumea stă să analizeze punct cu punct cine este angajat garantez că nu ăsta este interesul meu şi încerc să rămân în limitele normalităţii.”, a mai spus Potor.

Related posts