Sport 

FOTBAL AMICAL: Unirea Slobozia a trecut la pas de Metalul Buzău

VERIFICARE. Antrenorul Enache Costea a rulat întreg lotul pe parcursul unei partide care a fost echilibrată doar până la prima pauză de hidratare, cea din minutul 25.

Mutat cu o jumătate de oră mai târziu faţă de ora stabilită iniţial pe motiv de evitare a caniculei meciul dintre echipele de liga a treia Unirea Slobozia şi Metalul Buzău (nou promovată din liga a patra) a oferit mult fotbal celor 300 de spectatori care abia aşteaptă să înceapă un nou sezon oficial cu acelaşi obiectiv dorit de promovare în liga secundă.

Adrian Ghinea, fundaşul cu execuţii sigure

Dumitrescu în poartă, Săvescu, Adrian Ghinea (fundaş de 24 ani adus în această vară pentru a întări compartimentul defensiv, titularizat în condiţiile accidentării lui Romeo Soare, jucător cu multe meciuri în liga a doua –  foto), Topor şi Drăguţ pe linia de fund, Apostol, Adăscăliţei, Toma şi Năstase în compartimentul median şi tandemul Răduca – Bucă în atac a fost formula de start în care antrenorul principal a încercat să îmbine experienţa cu tinereţea. Echilibrul teritorial şi tatonarea reciprocă au fost elementele caracteristice ale primei jumătăţi a reprizei întâi, minute în care s-a jucat mai mult la siguranţă, departe de propria poartă şi cu mingea plimbată în treimea adversă.

Pauza de hidratare din minutul 25 le-a priit alor noştri şi le-a picat greu buzoienilor, atacantul Nelu Bucă având o super-ocazie imediat după reluarea jocului: lansat foarte bine în adâncime rămâne singur cu portarul, îl păcăleşte şi trimite plasat pe lângă el dar şi la o palmă pe lângă bara laterală! Căpitanul „Ţâcă” Toma ia cinci minute mai târziu o fază pe cont propriu, trece în viteză de trei adversari dar un fundaş îi ia faţa în mijlocul careului şi acţiunea se stinge fără ceva notabil pe tabelă. Aşa cum aveau să fie şi şuturile din lovituri libere de la 25 de metri de poartă trimise puţin pe lângă ori peste de Apostol, respectiv Toma.

Adăscăliţei urcă şi el în atac şi este busculat în interiorul careul cu cinci minute înainte de odihnă. 11 metri corect acordat, execută Toma dar şutul este prea slab şi portarul de la Metalul respinge! Şi când toată lumea să gândea la rezultat alb la pauză atacantul Bucă profită de o bâlbâială a fundaşilor adverşi şi şutează cu sete sub bara transversală din interiorul careului, răzbunând astfel imensa ratare de la mijlocul reprizei. Drăguţ putea da lovitura în minutul 45, pătrunde în viteză în careu cu un adversar în spate dar nu este decis la finalizare şi alege cea mai proastă soluţie, nici centrare, nici şut în forţă la poartă.

Tânărul portar Albert Popa a debutat fără gol primit

Imediat după pauză apar modificările în echipa de bază şi pe teren sunt trimişi Gherasim şi Teodorescu, dar aspectul jocului nu se schimbă deşi buzoienii par mai decişi să pună presiune şi în atac nu doar să încerce să se apere exact. Jocul deschis aduce spaţii mai mari şi Năstase profită în minutul 56 şi plasează mingea în bară-gol cu un şut din buza careului mare. Imediat are o ocazie foarte mare şi Săvescu, urcat în extremă după o primă repriză în care a jucat foarte bine ca fundaş lateral, în locul său fiind pus să joace un alt fotbalist de perspectivă, tânărul Ene.

Se face minutul 65 şi la Unirea Slobozia debutează portarul de 19 ani Albert Popa (foto). Jucătorii lui Enache domină autoritar jocul şi pe teren sub trimişi Mihăiţă Lemnaru, Comşa şi Costin Anton, cel din urmă autor al unei ocazii de toată frumuseţea cu un sfert de ceas înainte de final: pătrundere frontală, driblinguri eficiente în faţa a doi adversari şi minge plasată înşelător la o jumătate de metru de bara laterală. Pe linia de fund este trimis să joace şi Drezaliu dar acesta este ţinta unei şicanări din partea unui adversar şi în urma unui fault urât ripostează aiurea şi vede cartonaşul roşu cu trei minute înainte de final. În inferioritate numerică Unirea Slobozia nu face pasul înapoi şi mingea pasat perfect de la peste 30 metri a lui Mihăiţă Lemnaru este preluată ca la carte de Gherasim şi transformată în bară-gol din interiorul careului mic pentru o victorie cu 3 la 0.

 

 

 

 

 

 

Related posts