Sport 

FOTBAL AMICAL: Puştii echipei campioane, pradă uşoară pentru vulpoii Unirii Slobozia

VICTORIE. Unirea Slobozia a marcat de patru ori şi a câştigat un meci disputat pe o caniculă infernală în care puştii Viitorului Constanţa nu au contat decât în prima repriză.

La 40 de grade la nivelul gazonului a fost greu să se joace fotbal sîmbătă la Slobozia însă Unirea şi Viitorul Constanţa, echipa din anticamera formaţiei campioane a României, conveniseră din timp să se întâlnească într-un meci de verificare în perspectiva noului sezon oficial ce va debuta la început de septembrie.

Faţă de meciul câştigat la mijlocul săptămânii cu Metalul Buzău antrenorul Enache Costea l-a lăsat pe bancă pe Săvescu, pe postul acestuia de fundaş dreapta l-a trecut pe Drăguţ iar pe linia de fund pe stânga a jucat tânărul Mădălin Marin. Tatonarea specifică de debut de meci aproape că a lipsit şi la primul corner Unirea Slobozia reuşeşte să deschidă scorul: centrare Drăguţ, Ghinea şi Năstase sar la cap şi ultimul şterge suficient mingea cât să-l păcălească pe portarul Murariu.

Antrenorul Cristian Cămui îşi muştruluieşte elevii şi aceştia înviorează jocul profitând şi de graba fotbaliştilor Unirii de a scăpa de minge prin lansări în adâncime fără sens şi fără direcţie. Dintr-o minge recuperată se naşte în minutul 22 un contraatac pe drepta apărării, Drăguş trece în viteză de doi adversari şi şutează în forţă pe sub portarul Dumitrescu pentru 1 la 1.

Pauza de hidratare le prinde bine fotbaliştilor lui Costea şi linia de mijloc pune mingea joc combinând cu pase repetate ce destabilizează linia de apărare a adversarilor. Pofta de joc a lui Drăguţ se concretizează într-o pasă perfectă pentru Răduca, fentă din corp şi şut plasat în plasă de la marginea careului mare, 2 la 1 în minutul 27. Tot Unirea rămâne periculoasă şi în minutul 40 Apostol joacă inteligent din prima până în tuşă la Toma, centrare ca de manual şi reluare cu capul Răduca peste transversală.

În ciuda căldurii puştii Viitorului rezistă fizic şi cu două minute înainte de pauză acelaşi Drăguş, de departe cel mai bun fotbalist de la oaspeţi, croşetează în careu şi face inutil plonjonul portarului Dumitrescu iar la pauză se intră la egalitate, 2 la 2.

Cursă senzaţională terminată cu gol de Apostol

Unirea Slobozia este obligată se o ia din nou de la capăt şi să caute golul în plus pe tabelă iar acesta vine în minutul 55: lansare peste linia de fundaşi, Apostol ţâşneşte din spate şi trece pe lângă Bucă, atacant aflat în ofsaid dar care face semn către tuşier că nu vrea să participe la fază, se duce până în careu, îl driblează elegant pe portar şi înscrie în poarta goală. Puştii Viitorului cad fizic, pe teren apar rezervele în ambele echipe şi tinerii de pe banca Unirii sunt mai proaspeţi şi mai inspiraţi decât adversarii care nu mai reuşesc să pună aproape deloc presiune în ofensivă.

Cu un sfert de ceas înainte de final, Răduca urcă impetuos, îi pasează lui Marin care întoarce până la Teodorescu, pasă filtrantă de fineţe şi Gherasim nu iartă din postură de singur cu portarul şi fixează scorul final la 4 la 2 pentru Unirea Slobozia în condiţiile în care în ultimul minut Săvescu are şi el ocazia de a marca dar şutul în diagonală trece puţin pe lângă bară. Formaţia lui Enache Costea a evoluat în prima repriză în formula: Dumitrescu – Drăguţ, Ghinea, Topor, Marin – Năstase, Adăscăliţei, Apostol, Toma – Răduca şi Bucă. În partea secundă au mai jucat: Săvescu, Lemnaru, Gherasim, portarul Popa, Ene, Comşa şi Drezaliu.(Galeria foto pe pagina de facebook infoialomita.ro)

 

 

Related posts