Favorite Politică 

ALDE EMANĂ OPTIMISM LA URMĂTOARELE ALEGERI: Şefii ALDE au în minte, Tăriceanu preşedinte!

OBIECTIV. ALDE vizează în toamnă funcţia de preşedinte al României pentru Călin Popescu Tăriceanu. Condiţia este ca PSD să-l accepte drept candidat unic din partea alianţei PSD – ALDE, în caz contrar actualul preşedinte Klaus Iohannis fiind principalul favorit. Până atunci ALDE vrea cel puţin 15% la alegerile europarlamentare.

ALDE strânge rândurile pentru cele două întâlniri electorale din 2019, alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale. Optimişti după ce ultimele sondaje de opinie le arată o creştere în preferinţele electoratului, reprezentanţii Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor visează cu ochii deschişi la cel puţin 15% la alegerile pentru Parlamentul European şi la funcţia de preşedinte al României pentru Călin Popescu Tăriceanu.

Previziuni eminamente pozitive

Ionel Gae, preşedintele intermediar al ALDE Ialomiţa, a anunţat că până pe data de 7 februarie vor fi depuse candidaturile, CV-urile şi scrisorile de intenţie ale celor ce vor să intre pe lista electorală pe care partidul o va trimite alegătorilor la alegerile europarlamentare. Pentru susţinerea lor, ALDE Ialomiţa va demara o campanie de strângere a 10.000 semnături din judeţ.

„Sperăm ca toţi cei propuşi de ALDE pentru Parlamentul European să fie pregătiţi din toate punctele de vedere, să fie la curent cu toate problemele din ţară dar şi de la nivel de Uniune Europeană şi să lupte pentru interesul României pentru că sunt mulţi europarlamentari care nu s-au bătut pentru interesele ţării.”, a spus Ionel Gae.

ALDE va centraliza candidaturile interne, le va analiza la nivel central de către comisia de evaluare şi după finalizarea listei electorale va fixa calendarul şi organigrama campaniei pentru fotoliile de euro-deputat.

Ţinta electorală a fost fixată la 15% atât la nivel naţional cât şi la nivel judeţean. În Ialomiţa ALDE a reuşit la ultimele alegeri pentru Consiliul Judeţean să obţină trei dintre cele 31 de mandate (aproximativ 10%) în timp ce la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului 2016 formaţiunea a adunat de la ialomiţeni 4505 voturi la Camera Deputaţilor (sub 6%) şi 4848 voturi la Senat (puţin peste 6%).

„ALDE creşte în sondaje chiar dacă este la guvernare!”

„În ultima perioadă ALDE a înregistrat o tendinţă de creştere de la 13% până spre 20%. Aceste voturi vin de la PSD şi PNL şi deja este o certitudine că ALDE creşte chiar dacă suntem la guvernare.”, a spus Ionel Gae, aruncând o săgeată către partenerii PSD de la putere, partid care a scăzut vertiginos în opţiunile electorale în ultimii doi ani în care conduce Guvernul României.

Pentru alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an, cei de la ALDE sunt covinşi că actualul preşedinte Klaus Iohannis poate fi înfrânt doar dacă PSD şi ALDE merg împreună cu un singur candidat, Călin Popescu Tăriceanu.

ALDE a efectuat un sondaj de opinie pentru alegerile prezidenţiale iar preşedintele formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, se clasează al doilea, cu 24%, după preşedintele Klaus Iohannis, creditat în cifrele celor de la ALDE cu 33% din opţiunile electorale. Mai mult decât dublu faţă de al treilea clasat, Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Aceleaşi sondaj arată că în cazul în care alianţa PSD – ALDE care a câştigat în 2016 guvernarea va funcţiona şi în 2019 la alegerile prezidenţiale atunci Călin Popescu Tăriceanu, candidat unic al celor două formaţiuni politice, ar strânge 41% încredere în ochii electoratului, Klaus Iohannis ar avea doar 32% iar Dacian Cioloş ar încheia podiumul cu 12%.

 

 

Related posts