Sport 

GREUL DE ACUM ÎNCEPE: HCM Slobozia şi-a asigurat prezenţa la turneul semifinal pentru promovarea în Liga Florilor

VICTORIE. HCM Slobozia a câştigat meciul din deplasare cu Ştiinţa Bacău şi nu mai poate rata unul dintre primele două locuri ale clasamentului seriei. Echipa lui Gheorghe Covaciu va da cu adevărat de greu în primul turneu în care opt echipe se vor lupta pe patru locuri, două dintre ele urmând a urca automat în Liga Florilor.

 HCM Slobozia nu a avut emoţii cu modesta Ştiinţa Bacău şi cu trei puncte aduse din Moldova şi-a asigurat unul dintre primele două locuri, cele calificabile la turneul semifinal pentru promovare. Pe tabelă diferenţa la goluri a fost de şapte reuşite, scor 30 la 23, însă pe teren diferenţa de valoare a fost superioară şi a arătat încă o dată că în Divizia A echipele cu adevărat bune abia dacă pot fi numărate pe degetele de o mână.

Mai mult, Neptun Constanţa a dat pe pere ce luase pe mere şi a pierdut la Piatra Neamţ după ce se impusese la Slobozia, uşurând astfel misiunea echipei din Slobozia din a-şi asigura şefia seriei la finalul celor şase etape rămase de jucat.

HCM Slobozia va încheia a treia parte a campionatului cu un meci programat vineri, de la ora 17.00, în sala „Andreea Nica” din Slobozia, împotriva echipei secunde Dunărea Brăila. Oaspetele au solicitat devansarea cu două zile a partidei ce trebuia să aibă loc duminică pentru că are în lot trei tinere handbaliste ce sunt convocate şi la echipa mare ce-şi dispută duminică meciul din Liga Florilor împotriva HC Zalău.

Ca să le menţină pe handbaliste la un nivel ridicat de joc, oficialii echipei au ales un meci amical la jumătatea săptămânii cu Gloria Buzău, echipă din Liga Florilor. HCM Slobozia a condus la pauză la un gol dar a pierdut la final la trei goluri, scor 30 – 33, în faţa formaţiei condusă de Dumitru Muşi, fostul antrenor al echipei din Slobozia.

Şase echipe se luptă pentru două locuri

La finalul campionatului, fiecare dintre cele patru serii din Divizia A va furniza câte două echipe pentru turneul semifinal unde se vor alcătui două grupe a patru echipe. Se va juca fiecare cu fiecare în interiorul grupelor şi primele două din fiecare grupă vor primi dreptul de a juca la turneul final de promovare. Acolo vor fi două meciuri eliminatorii, câştigătoarele urmând a obţine două locuri în Liga Florilor iar celelalte două echipe trebuie să treacă printr-un baraj cu două formaţii din primul eşalon.

HCM Slobozia este virtual câştigătoare a primei serii şi conform regulamentului va evolua într-o grupă cu locul 2 din a doua serie (Ştiinţa Bucureşti la acest moment), cu prima echipă din seria a treia (CS Mioveni) şi locul doi din ultima serie (ACS Crişul Chişineu Criş).

Echipa lui Gheorghe Covaciu a jucat în ultimul an în meciuri de pregătire atât împotriva formaţiei din capitală cât şi a echipei din Mioveni şi de fiecare dată a reuşit să se impună.

Cealaltă serie la turneul semifinal va fi formată din locul 2 din prima serie (cel mai probabil Neptun Constanţa), lidera seriei a doua (Rapid Bucureşti), locul 2 din a treia serie (FC Argeş sau Activ Plopeni) şi lidera incontestabilă a ultimei serii, puternica CSM Târgu Mureş, singura echipă din cele patru serii ce are un punctaj maxim după etapele jucate până acum în Divizia A şi un golaveraj ce dă fiori, o medie de peste 35 goluri marcate pe meci!

 

 

Related posts