Favorite Politică 

ALEGERI: Alexandru Stoica a fost luat la Țintă. PSD Slobozia are un nou președinte

Organizația municipală PSD Slobozia l-a lăsat la vatră pe Alexandru Stoica după o carieră politică de 15 ani în fruntea organizației. În locul său a fost ales Ștefan Țintă.

Alexandru Stoica nu mai este președintele PSD Slobozia. În urma ședinței de partid din această seară, el a fost înlocuit de Ștefan Țintă.

Alexandru Stoica, Ștefan Țintă și Valentin Băcanu au fost inițial cei trei candidați pentru funcția de președinte al celei mai puternice organizații PSD din județ.

Valentin Băcanu, bănuit a fi fost doar un „iepuraș” pentru a-i asigura victoria lui Stoica, s-a retras iar pentru funcția de președinte au rămas doar doi candidați.

În urma votului Alexandru Stoica a avut soarta Vioricăi Dăncilă la turul al doilea al alegerilor prezidențiale: la un vot al său Țintă a luat două voturi.

Ștefan Țintă (în foto alături de deputatul PSD Ștefan Mușoiu) este noul președinte PSD Slobozia și omul cu cele mai mari șanse să fie nominalizat pentru a candida la șefia Primăriei Slobozia.

Alexandru Stoica: „Partidul este condus de gașca de la Select, noul PSD. Să vedem cu ce rezultate la alegerile din vară!”

Prospăt lăsat în civilie politică, Alexandru Stoica a comentat pentru www.infoialomita.ro rezultatul alegerilor interne din PSD Slobozia.

Mă simt ușurat, nu m-am supărat deloc pentru că nu am pe cine. Știam că voi fi schimbat din funcție, nu m-a luat prin surprindere. Partidul este condus de gașca de la Select, noul PSD. E nou-nouț! Deci dacă schimbi președintele, gata, s-a schimbat partidul! Să vedem ce rezultate vor avea la alegerile locale din vară.”, a spus acid fostul președintele PSD Slobozia.

Liderului local al social-democraților i s-a reproșat în ședința de partid că a ținut organizația închisă tinerilor ce-și doresc să activeze în PSD Slobozia.

I-am întrebat pe noii lideri cu câți tineri au venit să-i înscrie în PSD Slobozia iar eu nu i-am vrut și i-am dat afară. Nu au știut ce să-mi răspundă. Acum o să buiască tinerii, toții ăia care au votat USR vor veni la PSD că sunt tinerii la conducerea organizației municipale.”, a completat ironic Alexandru Stoica.

Întrebat dacă organizația PSD Slobozia, imbatibilă la fiecare rând de alegeri, va mai avea aceleași rezultate fără el ca președinte, Stoica s-a ferit de un răspuns tranșant.

Este greu de spus acum, vedem cum vor reuși să-și țină oamenii aproape, ce relație vor avea cu președinții de organizații teritoriale… La lipsa lor de experiență, cu oameni care s-au trezit peste noapte președinți, sunt sceptic.”, spune Stoica.

Șapte oameni în sondaj, cel mai probabil al optulea va fi candidat la Slobozia

PSD Ialomița a făcut în ultima perioadă un sondaj de opinie în care șapte social-democrați au intrat pe o listă de posibili candidați pentru fotoliul de primar al municipiului Slobozia.

Alexandru Stoica, Ionuț Răileanu, Rudolf Gradea, Gabriel Mușat ori Alexandru Potor au fost printre cei propuși în sondarea publică.

Surse din interiorul partidului susțin că în perioada următoare se va repeta consultarea cetățenilor din Slobozia dar de data aceasta și cu Ștefan Țintă printre posibilii candidați ai PSD la Primăria Slobozia.

Sunt sondaje și nu prea le iese pasiența. Îmi dau seama care e șmecheria, acum îl bagă și pe Țintă în sondaj. Dar dacă se vor face două tururi… pa! Nici nu intră în turul doi, îți garantez!”, anticipează Alexandru Stoica.

Fostul președintele PSD Slobozia a adăugat că imediat după alegerile din această seară a fost sunat de reprezentanți ai tuturor partidelor, inclusiv PNL.

Alexandru Stoica nu a precizat dacă va pleca din PSD spre altă formațiune politică dar de un lucru este sigur, nu va ajunge la PRO România.

La PRO România în niciun caz nu mă voi duce. Din cauza lui Ponta, el ne-a făcut-o la toți. De jigodia aia de Ponta să nu aud! Dar nu mă duc nicăieri, deocamdată, aștept oferte!”, a încheiat enigmatic și cu râsul caracteristic Alexandru Stoica.

Related posts