Favorite Politică 

REACȚIE PUBLICĂ: Deputatul PSD Ștefan Mușoiu recunoaște că PNL este avantajat de votul primarilor în două tururi

Ștefan Mușoiu, președintele executiv PSD Ialomița, a criticat decizia PNL de a-și asuma răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

Anunțul premierului Ludovic Orban de a modifica legislația electorală prin introducerea unui al doilea tur pentru alegerea primarilor în vara acestui an i-a iritat pe liderii PSD.

La nivel central, Marcel Ciolacu, președintele interimar PSD, a anunțat că social-democrații vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

În plan local, deputatul PSD Ștefan Mușoiu a reacționat ca de obicei printr-o postare pe una dintre paginile sale de facebook.com.

Președintele executiv PSD Ialomița i-a acuzat pe liberali că ipocrizia și demagogia lor nu mai au limite.

Deputatul Mușoiu a postat un filmuleț în care Raluca Turcan, actualul vicepremier în Guvernul PNL, afirma în 2011 că alegerea primarilor în două tururi nu este potrivită și că nu face decât să genereze costuri bugetare suplimentare.

Ar fi ironic dacă nu ar fi mai întâi trist faptul că această doamnă nu are proprietatea propriilor cuvinte. Un exemplu clasic despre cum îți poți repudia convingerile nu după cum bate vântul ci după cum cântă mandolina.”, este de părere parlamentarul PSD.

Ștefan Mușoiu recunoaște că alegerea primarilor în două tururi dezavantajează PSD, partid ce are în acest moment cei mai mulți șefi de localități în România.

România este supusă unei proceduri de monitorizare din partea Consiliului Europei pentru încălcarea recomandării Comisiei de la Veneția care spune că este interzisă modificarea legislației electorale cu un an înainte de alegerile respective și este interzis oricărei puteri să își creeze un avantaj electoral prin schimbarea acestor reguli.”, a adăugat deputatul Mușoiu.

Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi că Guvernul său va reintroduce sistemul de vot al primarilor din două tururi.

Astfel, dacă niciunul dintre candidații la fotoliul de primar nu va reuși în primul tur să strângă jumătate plus 1 din totalul voturilor primii doi clasați vor intra în turul al doilea, pe modelul alegerilor pentru funcția de președinte al României.

Related posts