Eveniment Favorite Social 

ANCHETĂ: Corpul de Control al Ministerului Mediului verifică legalitatea extinderii depozitului de deșeuri periculoase de la Slobozia

Inspectorii din Ministerul Mediului l-au luat la întrebări pe directorul Laurențiu Ghiaru după ce Primăria Slobozia a emis autorizația de extindere a depozitului actual de deșeuri periculoase.

Corpul de Control al Ministerului Mediului trebuie să facă lumină în povestea extinderii depozitului de deșeuri periculoase de la marginea municipiului Slobozia.

Emiterea de către Primăria Slobozia a autorizației de construire , sub semnătura primarului Adrian Mocioniu, a iscat un val de proteste în rândul locuitorilor municipiului reședință de județ.

Practic, dintr-un condei, pe lângă actuala celulă de deșeuri periculoase urmează a se construi încă una, cu o capacitate și mai mare de depozitare.

Totul se face pentru ca deșeurile periculoase din România să ajungă la Slobozia. Depozitul Vivani și încă unul din Prahova sunt singurele din țară ce acceptă deșeuri periculoase și din afara județului.

Nici măcar miile de semnături date împotriva creșterii capacității de depozitare nu au avut darul de a îndupleca autoritățile locale să stopeze investiția.

Control ca urmare a sesizării președintelui PNL Ialomița

Deputatul PNL Tinel Gheorghe a făcut o interpelare scrisă către Ministerul Mediului în care solicită de urgență verificări cu privire la corectitudinea emiterii documentației pentru extindere.

Slobozia se transformă în groapa de deșeuri periculoase și toxice ale României. Am solicitat un punct de vedere Ministerului Mediului și apoi vom încerca să anulăm în instanță autorizația de construcție semnată de primarul Adrian Mocioniu., a explicat parlamentarul ialomițean.

Sesizarea sa a fost recepționată și acum reprezentanții Ministerului Mediului caută să vadă dacă autorizația de mediu a fost eliberată cu respectarea tuturor condițiilor legale.

Domnul primar (n.red. Adrian Mocioniu) a declarat că l-am obligat noi ca prin acordul de mediu să elibereze autorizația de construcție. Nu este adevărat! Am la sediu corpul de control al ministrului… pentru Vivani. Nu este nicio problemă, ne derulăm activitatea în conformitate cu legea.”, a recunoscut Laurențiu Ghiauru (foto), șeful Agenției pentru Protecția Mediului Ialomița.

Related posts