Administrație Favorite 

ASTA-I POHTA CE-AU POHTIT: Cuplul Victor Moraru – Larisa Mihai face şi desface în fruntea Consiliului Judeţean Ialomiţa

RELAŢIE. Victor Moraru a fost satisfăcut de Larisa Mihai la Amara şi o are de acum la un nivel mai sus. După ani la rândul în care a fost non-stop la dispoziţia primarului Victor Moraru ca „city manager”, domnişoara Larisa Mihai îl urmează şi în fruntea judeţului, de data aceasta pe funcţia de „county manager”.

După o colaborare strânsă şi lungă de câţiva ani Victor Moraru a vrut-o pe Larisa Mihai în continuare şi ea zis bucuroasă „DA!”. Aşa se poate descrie în puţine cuvinte idila administrativă în formă continuată dintre el, primul bărbat al judeţului (ca funcţie) şi ea, prima femeie fostă a oraşului Amara şi devenită în doi timpi şi trei mişcări a judeţului Ialomiţa. Ca un amănunt demn de luat în seamă, la proba interviu domnişoara Larisa nu s-a făcut de râs şi a luat un 10 plin care le-ar face invidioase şi pe junele de 18 – 19 ani trecute prin febra bacalaureatului.

Cu mici scăpări la scris dar expertă la oral

„Am experienţa unui astfel de post la Primăria Amara şi în judeţele din România există acest post de administrator public. El va prelua o parte din atribuţiunile preşedintelui, cele pe care preşedintele le stabileşte. Cred că un preşedinte care să poată să performeze nu trebuie să stea prea mult în birou, dacă vrem că preşedintele de judeţ să stea în birou şi să facă efectiv o muncă care nu este uşoară să ştiţi că nu avem nicio perspectivă.”, şi-a justificat preşedintele Consiliului Judeţean intenţia de a inventa în premieră judeţeană un post de „county manager”. Post pentru care a organizat şi un concurs pe baza unui regulament croit special pe dimensiunile Larisei Mihai, subalterna atât de docilă de la Primăria Amara. Printre cerinţe, experienţă de cel puţin 7 ani în gestionarea proiectelor cu finanţare europeană, condiţie parcă special introdusă pentru domnişoara „city manager” de Amara. Cum concursul avea câştigătorul stabilit cu mult timp înainte, ca să nu se supere domn Moraru la „competiţia” pentru „county manager” s-a înscris doar Larisa Mihai, cea care s-a grăbit la proba scrisă şi a luat „doar” 98,75 puncte din cele 100 puse în joc! Avea să se revanşeze cu vârf şi îndesat la proba orală de interviu, cu un maxim de 100 puncte din 100, semn că experienţa acumulată în atâtea şi atâtea ocazii au dus-o spre perfecţiune!

Emoţii cu ultimele contracte semnate la Primăria Amara

Întrebat dacă domnişoara Larisa Mihai după ce a probat din plin în atâtea şi atâtea ocazii la Amara are capacitatea de a menţine performanţele ridicate şi la nivel judeţean Victor Moraru, cel mai în măsură să aprecieze la adevărata valoare prestaţiile Larisei, a fost franc: „Eu ştiu că pentru a performa am nevoie de nişte oameni cu experienţă şi administratorul public de la Amara este o persoană care are experienţa necesară într-un domeniu foarte important, acela de accesare a fondurilor europene.”

Şeful judeţului n-a vrut s-o scape din mâini pe Larisa Mihai şi până la inventarea postului ocupat acum a avut grijă să o angajeze fără concurs, probabil doar în baza unei probe interviu, drept una dintre consilierele sale personale, post ocupat încă din primăvara acestui an, în fapt o acomodare cu birourile şi intimităţile muncii administrative judeţene. Legătura dintre cei doi era oricum trainică, Victor Moraru şi Larisa Mihai făcând deplasări şi peste hotare, una dintre vizitele  administrative din 2016 fiind imortalizată (vezi foto) de preşedintele judeţului cu imagini sugestive postate pe facebook. Dacă nu apar surprize neplăcute în ceea ce priveşte corectitudinea în gestionarea fondurilor publice ale bugetului localităţii Amara (mai ales în legătură cu semnarea pe bandă rulantă pe ultima sută de metri a mandatului de primar de Amara a contractelor de atribuire directă de studii de fezabilitate către o singură firmă, contracte de peste 16 miliarde lei vechi), mandatul de „county manager” al Larisei Mihai va avea o durată cel puţin egală cu cea în care Victor Moraru ocupă fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Related posts