Favorite Sport 

UNIREA SLOBOZIA – VIITORUL CONSTANŢA, MARŢI, ORA 17.00: Marc Khalil a punctat a treia oară în retur pentru Unirea Slobozia

EFICACITATE. Marc Khalil, tânărul din atacul Unirii Slobozia, este letal în faţa porţii adverse atunci când are mingea la picior şi a marcat trei din cele şase goluri ale echipei din retur, pe lângă alte două reuşite din meciurile amicale.

Marc Khalil este pariul reuşit al antrenorului Ion Ionescu. Elev de-al său încă de pe vremea junioratului la echipele mici, Khalil a crescut frumos şi a acumulat odată cu fiecare minut de meci în care a jucat în tricoul echipei mari. În ciuda unui fizic deloc impresionant, omul din coasta apărării adverse pe care stă povara atacului este acum un tânăr de mare perspectivă, valoare ce i-a adus o primă convocare la lotul lărgit al selecţionatei sub 21 de ani a naţionalei României, o acţiune la care a participat cu brio alături de Adrian Gherasim. Marc a terminat cu bine liceul în vara anului trecut, a luat bacalaureatul şi în ciuda presiunii din familie care l-ar fi vrut student a ales cu sufletul şi a vrut să-şi continue cariera atât de promiţătoare de fotbalist. Şi nu a fost o alegere greşită, meciurile bune din turul campionatului fiind dublate de golurile marcate în retur: două în deplasare cu Petrolistul Boldeşti şi unul în meciul cu Metaloglobus, ca să ne referim la meciurile oficiale, plus câte unul în meciurile de pregătire cu Viitorul Constanţa (acolo unde a atras privirile admirative ale unor oameni de fotbal ce stau cu ochii pe tinerele speranţe ale fotbalului românesc) şi cu Dacia Unirea Brăila.

Marc, obosit şi fericit la finalul meciului cu Metaloglobus. Cum a fost să dai gol echipei care nu pierduse în campionat până acum?

A fost un meci greu, ştiam asta de la început, ne vizita formaţia care avea doar rezultate pozitive în 18 meciuri jucate, echipă ce va promova în liga a doua în acest sezon. Am început mai greu, am primit gol dar am reuşit să intrăm la pauză la egalitate pentru ca în repriza a doua să fim mai buni şi să ne impunem.

Ai fost din nou atent şi ai punctat la o bâlbâială a apărării adverse…

A fost o fază specifică la corner, împreună cu Romeo Soare i-am încurcat pe fundaşi şi nu le-am permis să degajeze, mingea a ricoşat la mine iar eu nu am făcut decât să o împing în poartă. Nu a fost un gol spectaculos dar a fost un gol meritat. Vreau să continui tot aşa şi să îmi ajut cât mai mult echipa să câştige.

Cum a fost la lotul naţional?

Am avut o experienţă frumoasă la lot, am întâlnit fotbalişti de vârsta mea foarte talentaţi şi vreau ca prin evoluţiile mele viitoare să îi determin pe antrenori să mă convoace din nou. Orice jucător visează atunci când se apucă de fotbal să joace la echipa naţională şi acest vis îl am şi eu.

Cât contează această victorie pentru Unirea Slobozia?

Este o victorie ce aduce pe lângă cele trei puncte un plus de moral, mai ales că ea a fost obţinută în faţa formaţiei care conduce seria. Sperăm ca această victorie să deschidă o serie de meciuri fără înfrângere care să ţină până la finalul campionatului şi Unirea Slobozia să se claseze cel puţin pe locul 2.

Prima ocazie va fi cu Viitorul Constanţa…

Da, ne întâlnim din nou cu ei după meciul amical de la Ovidiu unde am încheiat la egalitate un meci în care am demonstrat că avem un lot valoros şi un joc capabil să se ridice la nivelul pretenţiilor din ligile superioare. Acolo am jucat cu jucători profesionişti, cu fotbalişti de liga întâi, am avut un teren excelent şi am putut să pasăm şi să ne facem jocul nostru în viteză iar acum trebuie să confirmăm cu o victorie în meciul de campionat.

Related posts