Eveniment Favorite 

GUVERNUL S-A DECIS: Alegeri locale în Ţăndărei, Amara şi Fierbinţi-Târg în data de 11 iunie

ANUNŢ. Premierul Sorin Grindeanu le-a comunicat liderilor PSD din ţară să se pregătească pentru alegeri parţiale locale în data de 11 iunie. În Ialomiţa vor fi chemaţi la urme cetăţenii cu drept de vot din oraşele Ţăndărei, Amara şi Fierbinţi-Târg pentru a-şi alege primarul pentru următorii trei ani.

La o reuniune cu liderii PSD din ţară ce a avut loc la Sinaia la sfârşitul săptămânii trecute premierul Sorin Grindeanu şi-a anunţat colegii să se organizeze în vederea alegerilor locale parţiale ce vor avea loc în 32 de localităţi din ţară, acolo unde, din motive administrative, penale ori personale primarii aleşi în iunie 2016 nu-şi mai pot exercita mandatele.

„Legat de alegeri vom da o hotărâre de guvern săptămâna viitoare şi vom propune şi adopta data de 11 iunie pentru alegeri în localităţile unde primarii au devenit parlamentari sau sunt vacante posturile.” a anunţat Grindeanu, luându-i prin surprindere pe colegii de partid care-şi doreau ca abia în toamnă oamenii să fie chemaţi la urne, după câteva luni de guvernare PSD în care să se încerce adoptarea şi implementarea mai multor măsuri cu caracter social-electoral menite a-i determina pe oameni să voteze partidul. „Nu ne aşteptam să fie atât de repede alegerile şi în perioada imediat următoare trebuie să ne organizăm, să găsim candidaţii potriviţi şi să ne fixăm strategia de campanie pentru cele trei localităţi din Ialomiţa unde vor fi alegeri locale parţiale.”, a spus deputatul PSD Ştefan Muşoiu, cel care a coordonat cu succes campania electorală pentru alegerile locale în vara anului trecut.

Trei oraşe fără primari în funcţie

Ţăndărei, Amara şi Fierbinţi-Târg sunt cele trei localităţi urbane ialomiţene unde vor avea loc alegeri în data de 11 iunie, dacă premierul nu se va răzgândi cu privire la data anunţată. În vara anului trecut ca primar de Ţăndărei a fost ales Cristi Roman deşi acesta era cercetat într-un dosar penal deschis de procurori după ce în calitate de primar a gestionat în mod incorect fondurile publice ale comunităţii. Condamnat iniţial la 4 ani închisoare cu executare, Cristi Roman a primit la apelul înaintat Curţii de Apel Bucureşti o condamnare mai mică, 2 ani şi 9 luni cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de 3 ani. Pe baza condamnării Instituţia Prefectului l-a suspendat din funcţie pe Cristi Roman iar în locul său Primăria Ţăndărei este condusă de viceprimarul Lucian Cristian Achimaş.

Viceprimarul Marius Cîmpeanu conduce destinele oraşului Fierbinţi-Târg după ce primarul ales prin vot Iusein Iuksel a rămas fără mandat ca urmare a unei condamnări definitive la 4 luni închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 2 ani şi 4 luni.

În fine, oraşul Amara, condus până în vara anului trecut de Victor Moraru este şi el administrat de viceprimarul Gheorghe Sohodeanu, cel care se prezintă drept „PRIMAR GHEORGHE SOHODEANU” pe site-ul oficial al localităţii Amara! În vara anului trecut locuitorii i-au mai dat un mandat primarului Moraru dar acesta a decis să renunţe la funcţia locală pentru una mai înaltă, consilierii judeţeni PSD -ALDE alegându-l preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Related posts