Favorite Sănătate 

ATENŢIE! Gripa se întinde letal şi în judeţul Ialomiţa: o femeie de 45 ani a murit sufocată!

PERICOL. Ialomiţa a intrat de astăzi pe harta judeţelor României unde gripa a luat viaţa unui om. Primul deces la care medicii confirmă prezenţa temutului virus s-a înregistrat la o femeie de 45 ani care se prezentase anterior de trei ori la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Gripa nu mai poate fi ţinută sub control în ciuda eforturilor medicale făcute în toată ţara. Cu un procent mic de imunizare, gripa ia vieţi pe bandă rulantă. Ultimul caz confirmat este la o femeie din Ialomiţa, ceea ce ridică numărul la 19 numărul românilor ucişi de complicaţiile date de virus.

Femeia a fost de trei ori la Spital înainte să moară acasă

Institutul de Sănătate Publică a confirmat că moartea unei femei din Ialomiţa a fost cauzată de gripă. Aceasta a decedat miercuri, 16 ianuarie, dar rezultatele analizelor au confrimat abia acum prezenţa în organism a virusului gripal tip A, subtip H1.

Grav este că femeia se prezentase anterior de trei ori la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia dar medicii au trimis-o de fiecare dată acasă, precizează site-ul www.guraialomitei.com.

La prima prezentare, aceasta acuza o stare generală proastă dar după o radiografie la plămâni cadrele medicale s-au limitat la a-i prescrie câteva medicamente şi o perioadă de repaus la domiciliu.

Medicamentele nu şi-au făcut efectul şi bolnava a mai cerut de încă două ori ajutor la Unitatea de Primiri Urgenţe Slobozia dar nu a fost internată.

În cele din urmă, biata femeie avea să moară sufocată la domiciliu înainte ca ambulanţa chemată de urgenţă să mai ajungă pentru a o salva, spune rudele.

Femeia nu se vaccinase antigripal şi avea condiţii medicale preexistente, suferind de alte afecţiuni neprecizate însă de medici.

1000 de cazuri de gripă confirmate şi 19 decese

România trece printr-una dintre cele mai grave perioade de gripă iar Ministerul Sănătăţii spune că are situaţia sub control.

Oficial, numărul îmbolnăviri nu este suficient de mare pentru a fi declarată epidemie de gripă, după cum susţine Sorina Pintea, ministrul sănătăţii.

„Este de preferat să evităm în această perioadă colectivităţile şi să luăm măsuri de imunizare.”, recomandă Sorina Pintea, citată de www.realitatea.net.

La nivel naţional, oficial se înregistrează aproape 100.000 de cazuri de viroză respiratorie şi au fost confirmate peste 1.000 de cazuri de gripă. La bolnavii cu alte afecţiuni gripa poate fi fatală.

 

Related posts