Favorite Sănătate 

GRIPA NU IARTĂ: Trei ialomiţeni au fost omorâţi de gripă

BILANŢ. România a ajuns la 28 de victime a gripei care face ravagii în ultimele săptămâni. Judeţul Ialomiţa a plătit până acum tribut cu pierderea a trei vieţi, un bărbat şi două femei, cu toţii cu antecedente medicale şi nevaccinaţi.

Autorităţile sanitare nu reuşesc să împiedice extinderea gripei şi zilnic bolnavii mor din cauza complicaţiilor letale date de gripă. Primul ialomiţean care şi-a găsit sfârşitul a fost un bărbat de 40 ani, decedat în 7 ianuarie. În urma analizelor, Institutul de Sănătate Publică a anunţat în data de 18 ianuarie că la bărbatul nevaccinat şi având condiţii medicale preexistente s-a confirmat prezenţa virusului gripa tip A, nesubtipat.

O zi mai târziu, instituţia a anunţat că o femeie de 45 de ani a murit sufocată tot ca urmare a complicaţiior date de virusul nemilos. La trei zile de la deces, s-a confirmat prezenţa virusului gripal tip A, subtip H1 pdm 09, femeia nefiind vaccinată antigripal.

În fine, a treia victimă a gripei din Ialomiţa este o bătrână de 74 ani, la care s-a confirmat prezenţa virusului gripal tip A, virus ce i-a curmat viaţa în condiţiile în care femeia avea şi alte afecţiuni şi nu fusese vaccinată antigripal.

Poliţia chemată să facă lumină la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia

Moartea femeii de 45 ani a produs un şoc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Femeia se prezentase anterior la Unitatea de Primiri Urgenţe invocând o stare generală proastă dar cadrele medicale s-au limitat la o radiografie pulmonară şi o reţetă prescrisă pentru un tratament la domiciliu.

„Medicamentele nu şi-au făcut efectul şi ea a mai venit încă o dată la Spital dar din nou a fost trimisă acasă. I s-a făcut rău, am chemat salvarea dar aceasta nu avea medic. S-a încercat resuscitarea dar nu s-a mai putut face nimic.”, povesteşte dărâmat de durere soţul femeii.

Acuzaţi că nu şi-au făcut datoria, medicii şi asistenţii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Slobozia vor trebui să explice oamenilor legii de ce a fost refuzată internarea bolnavei care avea să fie răpusă de gripă. Dosarul penal este instrumentat de Parchetul Slobozia.

Conducerea unităţii medicale, prin managera Mariana Iancu, se apără şi spune că Ministerul Sănătăţii a furnizat vaccinul antigripal abia în preajma Crăciunului, când deja gripa îşi făcea de cap.

 

 

 

Related posts