Favorite Social 

PROGRAM SOCIAL: Părinții ce vor să depună bani în programul ”Junior”, trimiși la plimbare de Trezoreria Slobozia

Funcționarii Trezoreriei Slobozia ridică în umeri atunci când li se cer detalii despre modul de economisire a fondurilor în conturile deschise de Guvern pe numele copiilor. ”Se lucrează la procedură, mai durează dar nu știm cât. Mai veniți săptămâna viitoare!”, sună ”lămuririle” oferite la ghișeele instituției.

Părinții care vor să depună bani în conturile deschise pe numele copiilor în cadrul programului guvernamental de economisire sunt trimiși la plimbare de Trezoreria Slobozia.

Tradițional, programul mult lăudat de Guvernul PSD a început în judeţul Ialomița cu o amânare de cel puțin două săptămâni, perioadă în care părinților dornici să intre în afaceri cu statul român li se cere răbdare.

”Ați văzut reclama la televizor dar să știți că mai durează, reveniți!”

Este dimineață, aproape de ora 9.00. La Trezoreria Slobozia un tată de băiat încearcă să afle care este contul deschis pe numele copilului pentru a face o depunere.

A citit în Monitorul Oficial că statul dă o bonificație de 600 lei pe an și are un calcul simplu: depune acum 1200 lei și la anul pe vremea asta are în cont 1800 lei, numai buni de scoși trei luni mai târziu, când copilul atinge vârsta majoratului.

Entuziasmul se topește însă brusc în atmosfera rece a Trezoreriei Slobozia. Din spatele unui geam o funcționară îl cântărește ciudat din cap până în picioare când aude motivul pentru care omul călcase pragul instituției publice.

”Ați văzut reclama la televizor dar să știți că mai durează! Încă nu s-au implementat, se lucrează la program. Depuneți 1200 lei într-un an dar nu puteți depune acum că nu s-au făcut lucrările pentru calculator. Reveniți săptămâna viitoare, poate până atunci se pun lucrurile la punct.”, transmite sec angajata Trezoreriei Slobozia.

Femeia recomandă aducerea certificatului de naștere al copilului și o copie a actului de identitate al părintelui ce face depunerea.

Supărat că este trimis la plimbare, omul mai încearcă o întrebare: ”Pot depune toți cei 1200 lei sau în mai multe tranșe până la finalul anului?”

Primește imediat un răspuns clar: ”Încă nu știm dar noi ne-am gândit că în cursul anului, așa au zis la televizor, dar norme clare noi nu avem.”

„Nu-i nimic, poate până aveţi norme mă răzgândesc şi nu mai depun niciun leu!”, replică iritat bărbatul ieşind din sediul Trezoreriei.

 

 

 

Related posts