Eveniment Favorite 

ATENŢIE LOCUITORI ŞI APICULTORI! Final de lună cu tratamente de dezinsecţie în municipiul Slobozia

AVERTISMENT. Deţinătorii de stupi sunt rugaţi să-şi protejeze familiile de albine în perioada 23 iulie – 31 iulie, perioadă în care DADP Slobozia va efectua acţiuni de dezinsecţie atât la nivel terestru cât şi aerian.

 DADP (Direcţia de Administrare a Domeniului Public) Slobozia informează locuitorii municipiului că în perioada 23 – 26 iulie, între orele 22.00 şi 6.00, va executa terestru lucrări de dezinsecţie pe domeniul public (în parcuri). În perioadele 23 iulie – 25 iulie şi 30 iulie – 31 iulie, între orele 6.00 – 10.00 şi 19.00 – 21.00, DADP va executa acţiuni de dezinsecţie pe cale aeriană în municipiul Slobozia, inclusiv cartierele Bora şi Slobozia Nouă.

„Vor fi vizate cu precădere zonele cu vegetaţie din parcuri, cartiere de locuinţe, zone de agrement, artere de circulaţie, curţi interioare, spaţii deschise cu prezenţă umană. În cazul acţiunilor terestre lucrările vor fi executate de echipa specializată a Direcţiei de Administrare a Domeniului Public Slobozia iar acţiunile aeriene de către o firmă de specialitate.”, transmite DADP într-un comunicat publicat pe site-ul Primăriei Slobozia.

Albinele trebuie ţinute în stupi

Substanţa folosită în acţiunea de dezinsecţie pe cale aeriană este AQUA KOTHRINE, produs biocid avizat de Ministerul Sănătăţii şi face parte din grupa II de toxicitate (tip produs 18). Substanţa folosită în acţiunea de dezinstecţie terestră este SUPER KILLER avizat de Ministerul Sănătăţii, care face parte din grupa III de toxicitate şi nu are efect asupra populaţiei şi faunei. „Activitatea biocidă este de 24 ore în aer. Se recomandă menţinerea în stup a albinelor pentru minim 24 ore. Deţinătorii de albine trebuie să-şi ia măsuri în vederea protejării acestora, iar beneficiarul acţiunilor de dezinsecţie şi executantul nu-şi asumă nicio responsabilitate.”, avertizează Valeriu Roşca, directorul DADP Slobozia, cel care anunţă că acţiunile se vor amâna în cazul condiţiilor meteo nefavorabile.(FOTO: www.pexels.com)

 

Related posts