Favorite Sport 

EL A PROMOVAT ÎN LIGA 2: Unirea Slobozia rămâne fără internaţionalul de juniori Mihăiţă Lemnaru

MUTARE. Mihăiţă Lemnaru, internaţional U18 din lotul Unirii Slobozia, va juca în liga a doua la Ripensia Timişoara şi va lăsa un gol important în formula de start a trupei lui Enache Costea.

Ascensiunea spectaculoasă a lui Mihăiţă Lemnaru, un fotbalist produs sută la sută al Unirii Slobozia care a pus în picioare pentru prima dată ghetele de fotbalist la vârsta de 8 ani sub comanda lui Ion Ionescu, cel care l-a promovat în liga a treia când încă nu împlinise 16 ani, nu avea cum să treacă neobservată. Mijlocaşul central care a serbat de curând majoratul a impresionat plăcut la un trial organizat de Federaţia Română de Fotbal în primăvară şi apoi a fost convocat la naţionala României cu fotbalişti sub 18 ani. Debutul sub tricolor s-a produs în Irlanda iar jocul consistent i-a determinat pe tehnicienii naţionalei să-l recheme pentru alte două meciuri cu Macedonia, partide în care a intrat pe teren din primul minut.

În acelaşi timp meciurile strânse ca titular în tricoul Unirii Slobozia au atras ca un magnet impresari ce l-au propus ca tânără speranţă a fotbalului românesc la formaţii din România dar şi din străinătate. După o lună de gândire Mihăiţă Lemnaru a ales să joace la Ripensia Timişoara, formaţie de liga secundă, preferând să prindă cât mai multe meciuri decât să fie rezervă la echipe din Liga Naţională. Transferul s-a parafat în această săptămână iar Mihăiţă Lemnaru a intrat deja în programul de pregătire al echipei din vestul ţării. Primul meci oficial în tricoul Ripensiei Timişoara poate fi chiar în etapa de debut a sezonului ligii a doua, în deplasare cu Dacia Unirea Brăila.

A plecat şi juniorul Negruşa

Plecarea lui Lemnaru îi dă peste cap planurile antrenorului Enache Costea, cel care se vede nevoit să găsească un alt junior pentru a fi titularizat, campionatul trecut Mihăiţă Lemnaru fiind piesă de bază în angrenajul echipei. Pentru că se ştia de plecarea sa mijlocaşul nu a mai fost folosit în meciul de pregătire cu Dunărea Călăraşi, partidă pe care a văzut-o din tribună alături de accidentatul Mihai Adăscăliţei.

Cum o problemă nu vine niciodată singură, pe lângă juniorul Lemnaru tehnicianul l-a pierdut şi pe portarul junior Tudor Negruşa, cel care sub comanda antrenorului cu portarii Leo Dobre a avut un final de retur excelent, cu multe meciuri consecutive fără gol primit. Acesta a ales să părăsească Unirea Slobozia deranjat de distanţa prea mare pe care o avea faţă de oraşul natal din Ardeal.

Plecarea celor doi fotbalişti va trebui acoperită de alţi jucători tineri, în liga a treia echipele fiind obligate să joace cu cel puţin trei jucători sub 19 ani. Tocmai pentru a-i ridica la nivelul impus de eşalonul al treilea antrenorul Enache Costea a folosit în ultimele etape din returul campionatului trecut mai mulţi juniori promovaţi de la grupele Unirii Slobozia, mulţi dintre ei fiind incluşi în lotul lărgit al echipei pentru pregătirea de vară.

Related posts