Sport 

AU ÎNVINS CAMPIONII JUDEŢULUI: Unirea 2 Slobozia trece de CS Amara şi merge în finala Cupei României

VICTORIE. Puştii de la echipa secundă Unirea Slobozia au recuperat handicapul din tur şi au învins cu 2 la 0 după 120 de minute pentru a se califica în finala competiţiei cu patru lovituri de departajare apărate de portarul Marius Chiţoiu.

Puştii Unirii Slobozia au făcut un meci mare în returul semifinalelor Cupei României şi au reuşit să întoarcă rezultatul negativ din tur, când au pierdut pe terenul adversarilor de la CS Amara cu 2 la 0. Meciul de pe „Municipal” a început cu tinerii fotbalişti timoraţi şi mai preocupaţi să nu greşească decât să construiască şi oaspeţii au dominat teritorial primele 20 de minute, fără ocazii foarte mari de gol. Unirea 2 Slobozia a făcut apoi pasul în faţă şi acţiunile în viteză mai ales pe flancuri i-au pus în mare dificultate pe fundaşi, obligaţi de multe ori să faulteze. Dintr-o astfel de lovitură liberă de la 19 metri lateral dreapta avea să înscrie în minutul 26 cu un şut pe lângă zid Ştefăniţă Alexandru. Tot Unirea 2 este mai prezentă în joc şi opt minute mai târziu portarul oaspeţilor respinge aiurea în faţă iar Eduard Iftinca este atent şi trimite balonul din şase metri în poartă! Nu trec două minute şi este faultat în careu Mădălin Marin dar centralul trece cu vederea, la fel cum procedează şi şaizeci de secunde mai târziu, de data aceasta la un fault în careul Unirii. În minutul 44 Unirea 2 trimite intenţionat mingea în afara terenului, cei de la CS Amara nu dau mingea înapoi şi portarul Chiţoiu faultează în interiorul careului. Cătălin Mişu este însă fairplay şi trimite intenţionat pe lângă bară pentru a oferi mingea adversarilor!

Chiţoiu, ca Dukadam la Sevilla

Partea secundă a fost una fără mari realizări pe faza ofensivă, cu doar două excepţii: mai întâi CS Amara are o şansă uriaşă de a marca golul care ar fi închis meciul la şutul peste din 4 metri expediat de Mişu pentru ca de partea cealaltă centralul să nu acorde o lovitură de la 11 metri la o ţinere evidentă a lui Costin Anton, care-şi depăşise în viteză adversarul direct. Cenuşiul de pe cer se mută apoi în jocul combatantelor în cele două reprize din prelungiri în care cel care aştepta loviturile de la departajare era portarul Unirii Slobozia, care-i îndemna pe colegi la calm şi la pase repetate. Ştia el ce ştia pentru că pe toate cele şase lovituri de departajare executate de CS Amara Marius Chiţoiu le-a ghicit! Dacă la două dintre ele doar a atins mingea, pe celelalte patru a reuşit să le respingă şi astfel Unirea 2 Slobozia s-a impus şi calificat în finala Cupei României. Acolo unde îşi va disputa trofeul pus în joc cu Bărăganul Ciulniţa, echipă care a reuşit o altă revenire spectaculoasă învingând în retur cu 4 la 1 formaţia Recolta Bărcăneşti după ce în tur pierduse cu 3 la 1.(Galerie foto de la meci pe pagina de facebook infoialomita.ro)

Related posts