Sport 

FINAL DE SEZON ÎN GENUNCHI: Antrenorul Ionescu pleacă de la echipă înaintea ultimului meci!

RENUNŢARE. Ion Ionescu a ales să plece de pe banca tehnică înaintea ultimului meci din campionat după ce a pierdut în lupta cu gruparea strânsă în jurul căpitanului Romeo Soare şi speră ca decizia să reprezinte şocul pozitiv care să aducă victoria cu Viitorul Domneşti după o serie neagră cu doar două puncte câştigate din cinci meciuri!

Scandalul mocnit din sânul echipei s-a lăsat săptămâna aceasta cu plecarea antrenorului Ion Ionescu. Aflat într-un conflict deschis cu o parte dintre fotbaliştii cu experienţă, tehnicianul a decis că soluţia cea mai potrivită pentru a readuce rezultatele pozitive în dreptul Unirii Slobozia este renunţarea la postura de antrenor principal şi revenirea la pregătirea grupelor de copii şi juniori din cadrul AFC Unirea Slobozia.

Domnule Ionescu, ce se întâmplă la echipă, este o serie cum nu am mai avut vreodată, doar două puncte din cinci meciuri…

Au fost cinci meciuri cu rezultate proaste, fără victorii. Au fost greşeli individuale la fiecare meci pe faza defensivă care ne-au costat şi am primit goluri în momente cheie. În acelaşi timp au fost şi ratări foarte mari când puteam să ne desprindem şi să câştigăm meciurile, cum a fost la Modelu cu bară în minutul 92, cu Tulcea gol primit pe final tot pe o greşeală defensivă, iar cu Dinamo 2 nu mai vorbesc, am primit două goluri pe fondul unor erori majore a liniei defensive pe zona centrală.

O serie negativă care ne poate duce până pe locul 6 în condiţiile în care eram siguri că nu mai ratăm locul 2…

Îmi pare rău că am ajuns în această situaţie, am coborât de pe locul 2 până pe locul 5. Poate că am greşit şi eu, îmi asum, fac parte din angrenajul echipei, poate că nu am fost suficient de atent în timpul jocurilor. Jucătorii au primit sarcini şi ştiau foarte bine ce au de făcut, problema este că nu au fost respectate şi pe fondul multor greşeli individuale de nepermis la jucători cu experienţă în liga a doua am ajuns unde am ajuns. Nu am reuşit să duc echipa către victorie şi este vina mea.

Cât a contat lipsa concurenţei pe posturi?

A constat enorm pentru că sunt momente în care este nevoie să mai schimbi anumiţi jucători care pot fi într-o formă mai slabă. Din păcate noi nu am avut decât 11 fotbalişti cu experienţă şi în momentul când a fost nevoie să apelăm la juniori aceştia nu au putut face faţă jocurilor de la liga a treia. Mai mult, în linia defensivă nu avem tineri pe care să-i poţi introduce pe teren. Poate că a apărut şi liniştea unor fotbalişti că nu pot fi scoşi din echipă indiferent cum joacă şi atunci jocul a avut de suferit.

„Săptămâna aceasta, în urma unor discuţii apărute şi în urma rezultatelor proaste am luat decizia să mă retrag, să creez un şoc asupra echipei. Eu sunt o fire mai vulcanică, mai non-conformist, şi am fost acuzat în ultimul timp că nu aş fi foarte potrivit pentru a fi antrenorul echipei. Nu m-a învins nici adversarul şi nici vestiarul şi am luat decizia pentru liniştea mea!” (ION IONESCU, fost antrenor Unirea Slobozia)

 În contextul acesta cum este viitorul?

Viitorul este simplu, trebuie aduşi jucători pentru a se crea concurenţă pe posturi, nu poţi duce campionatul cu doar 11 jucători. Am fost acuzat că m-am dezis de jucătorii tineri dar din păcate cea mai mare parte din ei nu pot juca la liga a treia. Cei care au putut i-am promovat şi au jucat, fotbalişti ca Bucurică, Khalil, Gherasim şi Teodorescu sunt un câştig pentru echipă dar ceilalţi nu creează concurenţă jucătorilor cu experienţă care au certitudinea că nu pot fi înlocuiţi indiferent cât de prost joacă, ceea ce nu face bine nici lor individual şi nici echipei. Promovarea se poate realiza doar cu jucători aduşi pentru a crea concurenţă pe posturi.

Promovare cu Ion Ionescu pe bancă sau fără?

Nu, cu mine nu se mai poate face. Săptămâna aceasta, în urma unor discuţii apărute şi în urma rezultatelor proaste, am luat decizia să mă retrag, să creez un şoc asupra echipei. Au nevoie să câştige acest meci, este ultimul meci acasă, trebuie să lase o impresie bună şi să câştige. Unirea Slobozia a mai învins pe Viitorul Domneşti şi o poate face şi fără mine. Eu sunt o fire mai vulcanică, mai non-conformist, şi am fost acuzat în ultimul timp că nu aş fi foarte potrivit pentru a fi antrenorul echipei.

Cine credeţi că v-a învins, adversarul sau vestiarul?

Nu m-a învins nici adversarul şi nici vestiarul! Am luat decizia pentru liniştea mea. Voi fi coordonatorul centrului de copii şi juniori şi să sperăm că antrenorul care va veni în locul meu să facă mai mult. Este echipa mea de suflet, echipa la care am muncit, atâta am putut să fac, din păcate nu am putut să fac mai mult. Uneori drumuri se despart şi cred că plecarea mea este cel mai bun lucru la echipa Unirea Slobozia.

 

Related posts