Favorite Sport 

BĂTĂI ÎN FOTBALUL IALOMIȚEAN: Un jandarm a ajuns la București cu mandibula ruptă după un meci la Sărățeni

VIOLENȚE. Arbitrul unui meci Liga 5 Ialomița și doi jandarmi au fost loviți la meciul disputat la sfârșitul săptămânii trecute pe terenul de la Sărățeni. Asociația Județeană de Fotbal a anunțat măsurile luate.

Bătăi în fotbalul ialomițean în urma cărora unui jandarm a fost lovit atât de tare încât a fost nevoie de trimiterea de urgență la un spital din București. Verdictul medicilor: fractură cu deplasare de mandibulă.

Totul a început în minutul 85 al meciului din Liga 5, seria a doua, dintre Unirea Sărățeni și Progresul Sfântu Gheorghe, la scorul 0 – 0. Nemulțumit de o decizie a arbitrului de centru Marius Bazac jucătorul de 35 ani Viorel Tache de la gazde i-a aruncat centralului mingea în față.

A urmat regulamentarul cartonaș roșu și de aici a început nebunia pe teren și, ulterior, pe marginea lui și la cabine. Iritat că a fost eliminat fotbalistul l-a lovit cu piciorul în stomac pe arbitrul de centru care a ales să pună capăt jocului.

Lucrurile au scăpat de sub control și brigada alcătuită din Marius Bazac și tușierii Valentin Daniel Rudaru și Gile Nițu s-a refugiat în cabina arbitrilor în fața căreia mai mulți jandarmi au încercat să potolească spiritele.

Nu a fost chip și șase localnici l-au încercuit și ulterior lovit pe unul dintre jandarmi. În urma unui pumn primit în față acesta a căzut secerat la pământ sub povara loviturii care i-a deplasat mandibula.

Un alt jandarm a încercat să scape cu fuga dar a fost doborât la pământ și lovit brutal cu picioarele însă a scăpat mai ieftin și nu a avut nevoie de spitalizare.

Nu la fel de norocos este jandarmul care se află în prezent internat într-un spital din capitală.

24 de etape de suspendare pentru fotbalist, terenul suspendat 10 etape

Sunt doi jandarmi agresați, din păcate unul destul de complicat. Nu îi este viața pusă în pericol dar se află la spitalul Baltasar Arseni din capitală cu mandibula dislocată, cu proteză. Am solicitat Asociației Județene de Fotbal să ia măsuri pentru ca astfel de violențe să nu se mai repete. Măsurile vor fi drastice și pot merge până la suspendarea desfășurării acestor activități.”, a anunțat prefectul Gigi Petre.

Comisia de disciplină a Comisiei Județene de Fotbal a anunțat miercuri ce măsuri a luat în legătură cu meciul dintre Unirea Sărățeni și Progresul Sfântu Gheorghe în urma căruia un jandarm a ajuns în spital.

Comisia a dispus omologarea jocului cu 3 – 0 în favoarea echipei Progresul Sf. Gheorghe, conform pct. 47 din Anexa Regulamentului Disciplinar; suspendarea jucătorului Viorel Tache pentru 24 etape conform art. 65.d din Regulamentul Disciplinar; penalitate de 800 lei conform pct. 47 din anexa Regulamentul Disciplinar.

Împotriva echipei organizatoare Asociația Județeană de Fotbal a dispus ca pentru comportare neregulamentară a spectatorilor, lovirea forțelor de ordine, mai precis a jandarmilor, să interzică dreptul de organizare pe teren propriu pentru 10 etape, conform art. 82.1 din Regulamentul Disciplinar.

Unirea Sărățeni trebuie să achite ca penalitate sportivă suma de 3.000 lei conform art. 82.2, litera F, coroborat cu art. 20.2 din Regulamentul Disciplinar al AJF Ialomița.

În schimb, în mod curios, până în acest moment arbitrul de centru lovit cu piciorul în stomac nu i-a făcut reclamație fotbalistului care l-a agresat fizic. (foto: facebook Progresul Sf. Gheorghe)

Related posts