Sport 

FINAL PERFECT DE JOC: HCM Slobozia obține o victorie entuziasmantă pe teren propriu cu Universitatea Cluj

AMBIȚIE. Handbalistele de la HCM Slobozia au învățat să gestioneze finalurile tensionate de joc și s-au impus după un ultim sfert de oră în care au jucat impecabil.

HCM Slobozia a câștigat meciul de pe teren propriu cu Universitatea Cluj și rămâne invincibilă în sala „Andreea Nica” de la revenirea în Liga Florilor. Meciul de care pe care cu ardelencele a fost câștigat în primul rând cu mintea limpede a finalului de joc, capitol la care echipa a tot păcătuit în ultimele sezoane competiționale.

Obligate să joace doar la victorie un meci în fața uneia dintre echipele angrenate în lupta pentru supraviețuire în elita handbalului feminin românesc, fetele lui Gheorghe Covaciu și-au mitraliat adversarele după ce au înțeles că oaspetele nu au venit în deplasare doar la plimbare, scor 3 – 5 în minutul 11.

Cinci goluri la rând marcate, dublate de o defensivă de netrecut care nu a primit vreun gol și în minutul 22 balanța se înclină în favoarea HCM Slobozia, scor 8 – 5. Până la odihnă cele trei goluri avans au fost conservate grație reușitelor semnate de Andreea Ivan, Ana Maria Vacariu și Ioana Georgescu.

Finalul de poveste a adus primele trei puncte într-un meci

HCM Slobozia arată oarece lejeritate mai ales pe faza ofensivă în partea secundă și Universitatea Cluj începe o muncă migăloasă de recuperare a terenului pierdut.

Cu Ani Senocico și Macarena Gandulfo în rol de marcatoare handbalistele vizitatoare reușesc ce nu-și doreau spectatorii și egalează la 14 pentru un ultim sfert de oră ce se anunța din nou nerecomandat cardiacilor.

N-a fost să fie căci sfaturile antrenorului sunt bine puse în operă de jucătoare și HCM Slobozia are un interval de zece minute perfect, cu șase goluri marcate și fără gol primit, integralista Andreea Polocoșer fiind din nou înger păzitor cu 5 aruncări de la 7 metri parate în meci.

La 21 – 15 cu trei minute înainte de final era evident că HCM Slobozia nu mai putea rata mult-așteptata victorie iar ultimele trei goluri înscrise de Universitatea Cluj nu au avut darul de a strica sărbătoarea locală a unei victorii muncite și meritate cu 21 – 18.

HCM SLOBOZIA: Polocoșer – Vacariu (4), Georgescu (5), Toma (3), Odebeanu (2), Jlezi (1), Ilie (4), Vartic (1), Ivan (1), Naumenko, Sava. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

UNIVERSITATEA CLUJ: Prodan, Țăgean – Ani Senocico (4), Lazăr (3), Gandulfo (6), Chintoan (2), Boian (3), Tamaș, Pica, Moraru, Dindiligan, Mincu. Antrenor: Alin Bondar.

Related posts