Administrație Favorite 

BĂUT ÎN TIMPUL PROGRAMULUI. Cornel Ianuș, comisar la Protecția Consumatorului Ialomița: „Recunosc, am băut un pahar de vin!”

FIOLA PUSĂ ÎN BIROU. Cornel Ianuș, comisarul șef adjunct de la Protecția Consumatorilor Ialomița a fost găsit băut în timp ce se afla la birou. Rezultatul indicat de aparatul etilotest a fost de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducerea ANPC a decis destituirea comisarului.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Ialomița a rămas fără unul dintre șefi după o acțiune de control efectuată la comanda lui Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

Sorin Susanu, coordonator al Corpului de Control al președintelui ANPC, și Paul Anghel, director general în cadrul instituției, l-au găsit pe Cornel Ianuș la birou, în timpul programului, după ce consumase băuturi alcoolice.

Cornel Ianuș a fost pus să sufle într-o fiolă și rezultatul a fost de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Întreaga scenă a fost filmată chiar de șefii veniți în control.

Ianuș: „Recunosc, am băut un pahar de vin, dar la ora 16.31!”

După ce a suflat în fiolă, Cornel Ianuș a fost rugat să explice cum a decurs o acțiune de control la ștrandul din municipiul Urziceni, obiectiv iertat de amendă în ciuda problemelor depistate de cei de la Protecția Consumatorului.

Pentru că a dat doar un avertisment și s-a limitat la a solicita doar remedierea neconformităților, comisarul Cornel Ianuș, după ce a băut o bere la ștrand, a primit o pungă cu sticle cu bere și apă pentru acasă.

Lucru recunoscut de Cornel Ianuș, atunci când a fost pus să explice și cum și când a consumat băuturi alcoolice.

Comisarul de la Protecția Consumatorului a recunoscut că a servit un pahar de vin cu Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, dar că acest lucru s-a produs la ora 16.31, adică la exact un minut după terminarea programului.

Chestionat față de modul de desfășurare a controlului de la ștrandul municipal Urziceni a fost și un alt inspector de la Protecția Consumatorului Ialomița care a confirmat că s-a consumat bere în timpul controlului.

Cornel Ianuș dat afară, comisari consemnați la birou

În fața evidenței, conducerea ANPC a luat decizia destituirii lui Cornel Ianuș și au dispus retragerea de pe teren a doi comisari pentru acțiuni „solitare” și ineficiență în gestionarea sesizărilor.

Aveam informații că în timpul unui control la un agent economic la începutul lunii septembrie, se vede și în filmare că recunoaște acest lucru, fiind în timpul serviciului a ales să bea o bere. Ulterior a solicitat – dânsul spune că i s-a oferit, dar informațiile noastre spun că a solicitat – să plece cu o sacoșă cu beri.”, explică Horia Constantinescu, șeful ANPC.

Pornind de le aceste informații s-a decis verificarea activității Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Ialomița. Deși anunțaseră că vin, comisarul Cornel Ianuș a fost găsit la un pahar cu vin împreună cu Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, omul care răspunde de ștrandul din localitate.

Verificând întreaga activitate a acestui comisariat, e dramatică spre lamentabilă. Se află în topul comisariatelor din țară pe ultimul loc. Așa cum am promis, am dispus verificări ale activității fiecăruia, am primit raportările și conform raportărilor dânșilor, care nu cred ca sunt cele mai reale, se află pe ultimul loc. A trebuit să vedem de ce. În iunie sau iulie, se ocupau de reclamații făcute de consumatori în ianuarie și februarie. Ori dacă asta este atitudinea acestui comisariat față de consumatori, era clar că lucrurile trebuie schimbate.”, a adăugat Horia Constantinescu.

S-a descoperit că la CJPC Ialomița, contrar procedurii, unii comisari încheie acte de control singuri după ce se plimbă pe teren. Reevaluând ultima acțiune a unuia dintre ei, deficiențele operatorului economic umpleau două pagini în timp ce comisarul nu consemnase nimic.

Related posts