Sport 

BOGDAN DANCIU: „Sunt fericit că am venit la Unirea Slobozia, echipă unde se dorește performanță!”

INTERVIU. Tânărul Bogdan Danciu este una dintre noile piese ale mecanismului Unirea Slobozia într-un sezon în care lumea se gândește cu optimism la promovarea în liga a doua.

Mijlocașul Bogdan Mihai Danciu, fotbalist de 22 ani, poate fi descris simplu: omul cu promovările. A făcut parte din lotul Dunării Călărași care a promovat din liga a doua în liga 1 pentru ca apoi să pună umărul la promovarea din liga a treia în liga a doua a formației Gloria Buzău.

Când a auzit că Unirea Slobozia are acest obiectiv n-a stat pe gânduri și vrea ca la finalul campionatului să-și treacă în palmaresul personal o nouă promovare. Calitățile tânărului fotbalist i-au adus prezențe și în reprezentativa U19 a României.

Bogdan, ai jucat la Călărași în anul în care echipa Dunărea a promovat cu Dan Alexa în liga 1. Cum ai simțit presiunea obiectivului?

Se creează o emulație, este presiune dar când te bați pentru un loc de promovare cu atât mai mare este plăcerea de a juca fotbal, de a da pe teren tot ce ai mai bun. A contat mult că promovarea a fost obiectiv stabilit de la bun început. Când țintești sus eforturile tuturor, dorința individuală și ambiția aduc la final bucuria performanței atinse.

Cam așa ceva se cere și la Unirea Slobozia…

Da, așa este. Eu am reușit să promovez și cu Gloria Buzău de la liga a treia la liga a doua. Când am auzit că Unirea vrea să promoveze nu am stat pe gânduri și am venit la Slobozia. Sunt fericit că am venit aici și aș fi în al nouălea cer dacă vom promova în liga a doua.

Ce i-a lipsit Unirii Slobozia la meciul cu Popești-Leordeni pentru a câștiga?

Am avut o repriză secundă în care am dominat categoric dar lipsa de concentrare în fața porții ne-a privat de o victorie eu zic meritată. Am avut două – trei ocazii pe care nu am reușit să le fructificăm și am irosit două puncte.

Când am auzit că Unirea vrea performanță nu am stat pe gânduri și am venit la Slobozia. Dacă dă Dumnezeu să legăm cât mai multe victorii, sunt ferm convins că vom reuși și să promovăm.” BOGDAN DANCIU, UNIREA Slobozia

Pentru a promova Unirea Slobozia nu se poate gândi decât la meciuri câștigate…

Pentru a ajunge în liga a doua trebuie să luăm totul pas cu pas, nu trebuie să ne intereseze ce vom face peste două luni, trebuie să ne gândim doar ce facem acum, sâmbătă, în meciul cu CS Făurei. Dacă dă Dumnezeu să legăm cât mai multe victorii, sunt ferm convins că vom reuși și să promovăm.

Făurei vine cu moralul sus, cum crezi că va fi meciul pentru Unirea Slobozia?

CS Făurei este o echipă imprevizibilă care are în componență jucători cu reală experiență, pe mulți dintre ei îi cunosc. Vor veni cu elan după ce au reușit să elimine Farul Constanța în Cupa României, o echipă cu tradiție și un lot superior lor.

Cum își vede cariera viitoare Bogdan Danciu?

În cel mai apropiat viitor vreau să promovez cu Unirea Slobozia în liga a doua, vreau să fiu sănătos și să am putere de muncă pentru a putea să îmi ating acest obiectiv.

Related posts