Favorite Politică 

BOALĂ PARLAMENTARĂ INCURABILĂ: Deputatul PSD Andrei Pop ţine la secret siluirea legilor penale

RAPORT. Cel mai tânăr parlamentar ialomiţean a omis să treacă în raportul de activitate distribuit publicitar pe facebook iniţiativele de schimbare a Codului Penal, una dintre ele vizându-i în mod direct pe primari, viceprimari ori parlamentari, cu toţii primind o super-imunitate prin scoaterea de sub incidenţa prevederilor Codului Penal referitoare la abuz în serviciu, conflict de interese sau luare de mită.

Andrei Pop a fost surpriza oferită de organizaţia PSD Ialomiţa atunci când a întocmit în toamna anului 2016 lista cu propuneri electorale pentru Camera Deputaţilor. În fapt asul din mâneca preşedintelui Marian Neacşu, omul care-şi anunţase astăzi candidatura pentru a o retrage două zile mai târziu, deposedat de încă un mandat de condamnarea definitivă la şase luni închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de conflict de interese după ce şi-a angajat ilegal fata la cabinetul său parlamentar.

Şi cum în locul său era musai să rămână un om sută la sută fidel şi dispus să execute întocmai şi fără să comenteze sarcinile de partid trasate de secretarul general al PSD, de bună seamă că alegerea lui Marian Neacşu a fost Pop, fiul afaceristului Dumitru Pop, amic de-o viaţă cu şeful PSD Ialomiţa. Junele Pop şi-a intrat rapid în rolul de deputat şi se prezintă public drept unul dintre tinerii politicieni de care România are atâta nevoie. Cum însă aşchia nu sare departe de trunchiul partidului, Andrei Pop a căpătat rapid apucăturile social-democrate şi minte prin omisiune, în încercarea de a se prezenta cetăţenilor un pic altfel decât este în realitate.

Spunem asta după ce constatăm că în raportul de activitate foarte bine lucrat pentru sesiunea septembrie – decembrie 2017, lucrare distribuită sponsorizat pe facebook, Andrei Pop trece în revistă doar anumite iniţiative legislative, sărindu-le în fapt pe cele mai importante, cele legale de modificarea grosolană a prevederilor Codului Penal, cu aplicabilitate pozitivă pentru, aţi ghicit, parlamentari, primari sau şefi de Consilii Judeţene! Mai mult, el este unul dintre cei care-l vor scăpat pe Liviu Dragnea de unul dintre dosarele penale prin introducerea unui prag de minim 200.000 euro pentru abuzul în serviciu, modificare ce i-ar scăpa de necazurile penale pe mai toţi aleşii ialomiţeni, cei mai mulţi dintre ei colegi în PSD!

Cadou de Crăciun pentru protectorul Marian Neacşu

Raportul de activitate pentru sesiunea parlamentară septembrie – decembrie 2017 abundă în imagini pozitive cu deputatul PSD Andrei Pop. Dincolo de enumerarea unor întâlniri parlamentare ori locale, Pop prezintă electoratului ialomiţean lista cu inţiativele legislative şi proiectele de lege pe care le susţine prin semnătură. Aşa aflăm că deputatul s-a preocupat, printre altele, de legislaţia apelor, de pungile de plastic, de conservarea habitatelor naturale, de contractele de credit pentru consumatori, mierea de albine pentru elevi, stimularea ocupării forţei de muncă, ce mai, numai lucruri bune şi în interesul poporului român, în general!

Spunem în general pentru că în particular, acelaşi parlamentar este semnatarul mai multor iniţiative de modificare ale legilor, mai ales penale, prin care colegi de-ai săi din partid, ba chiar şeful şi omul căruia îi datorează mandatul, beneficiază de clemenţă legală ori, cazul lui Neacşu, ştergerea infracţiunii pentru care a fost condamnat!

Dar să o luăm pe rând. În luna decembrie, Andrei Pop s-a gândit că este cazul să-l răsplătească pe protectorul Marian Neacşu cu o graţiere! Deputatul şi-a pus semnătura pe un proiect de modificare a legii privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice. La propunerea deputatului-mitralieră Cătălin Rădulescu, parlamentarii vor ca „faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate se prescriu în termen de 3 ani de la data săvârşirii lor”! Odată schimbată legea Marian Neacşu scapă de tinicheaua numită condamnare închisoare şase luni cu suspendare, piedică în calea obţinerii unui nou mandat parlamentar în anul 2016.

Proiecte legislative scoase din raportul de activitate

Dacă schimbarea legii privind incompatibilitatea este prinsă în raportul de activitate, nu la fel de cinstit cu cetăţenii este deputatul PSD atunci când vine vorba de două iniţiative legislative de mutilare a legislaţiei penale, aţi ghicit, în avantajul colegilor de partid şi chiar al şefului cel mare, preşedintele PSD, lucruri omise din a fi prezentate la capitolul realizări parlamentare. În data de 18 decembrie 2017, cu trei săptămâni înainea întocmirii raportului de activitate, Andrei Pop semnează pentru susţinerea altei iniţiative a deputatului Rădulescu: fixarea unui prag de cel puţin 200.000 euro pentru abuzul în serviciu, prag suficient pentru ca Liviu Dragnea să scape basma curată din dosarul „Bombonica Prodana”!

În aceeaşi zi plină de activitate parlamentară, Pop semnează pe lista băgată sub nas de Cătălin Rădulescu o altă iniţiativă legislativă prin care se creează o super-imunitate în faţa DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie) şi ANI (Agenţia Naţională de Integritate) pentru preşedinte, senatori, deputaţi, primari, şefi de Consilii Judeţene şi ceilalţi aleşi locali prin scoaterea lor de sub incidenţa prevederilor codului penal. Practic, prin modificarea legii, modificare susţinută şi de Andrei Pop, aleşii nu vor mai putea fi cercetaţi, spre exemplu, pentru conflict de interese, luare de mită ori abuz în serviciu! (FOTO: Marian Neacşu, în plan depărtat, alături de Andrei Pop, chiar la înregistrarea candidaturilor PSD pentru Parlament)

Related posts