Sport 

HANDBAL FEMININ: CSM BUCUREŞTI – HCM SLOBOZIA 35 – 13: Antrenament în forţă al campioanelor în faţa unei echipe decimată de accidentări

CORECŢIE. HCM Slobozia a suferit cea mai grea înfrângere din istoria participării în Liga Naţională, fiind cu doar nouă jucătoare de câmp valide un partener docil de antrenament pentru formaţia campioană a României.

 HCM Slobozia a început returul înainte de a termina turul, cu un meci în deplasare la CSM Bucureşti în locul deplasării de la Zalău. La solicitarea oficialilor bucureşteni meciul a fost programat aproximativ la aceeaşi oră cu partida din Liga Campionilor împotriva formaţiti Gyor (20.00 faţă de 20.30) şi în aceeaşi sală (Sala Polivalentă), tocmai pentru ca fetele pregătite de Helle Thomsen să intre cu cinci zile înainte în atmosfera teribilei confruntări.

Victimă de ocazie a fost HCM Slobozia la doar două zile după ce Danubius Galaţi îşi jucase şi ea rolul cu o înfrângere cu 26 la 12. O victimă cu un lot mai subţire ca niciodată, pe lângă Alina Ilie (în refacere după o intrevenţie chirurgicală), cele mai bune handbaliste din etapele precedente, pivotul Yaroslava Burlachenko şi interul Andreea Ivan, fiind ţinute pe bancă din cauza accidentărilor. În aceste condiţii antrenorul Gheorghe Covaciu a avut la dispoziţie, pe lângă trei portăriţe, doar nouă jucătoare de câmp.

Inuman de puţin dacă ne gândim că pe semicercul advers densitatea de campioane mondiale şi europene era la valori maxime, cu Cristina Neagu în rol de primadonă. Şi diferenţa s-a văzut repede chiar dacă oaspetele s-au delectat un minut cu bucuria de a fi marcat primele şi de a conduce campioana. Convertită de nevoie pe postul de pivot Irina Marchidanu se descură teribil de bine şi reuşeste două goluri frumoase, cu şuturi plasate pe lângă Grubisic. Avea să fie un simpu foc de paie căci din minutul 5 CSM Bucureşti apasă până la fund pedala de acceleraţie şi contraatacurile schimbă incredibil de repede tabela de marcaj, şase goluri la rând în tot atâtea minute, Gulden fiind responsabilă cu finalizarea la pasele în adâncime trimise incredibil de exact de Neagu.

Antrenorul Covaciu încearcă să rupă ritmul dar jucătoarele sale sunt anesteziate pe faza de atac, linia de apărare respingând aproape totul iar atunci când acestea sunt depăşite Grubisic umple sala de aplauze cu paradele sale, două la rând pe un atac cu mingi parate la Predoi şi Enescu în doar cinci secunde. De partea cealaltă Cristina Neagu şi Isabelle Gulden se distrează cu un un-doi finalizat cu şut cu podeaua de Neagu şi pauza vine izbăvitor pentru oaspete, 18 – 6 pentru CSM Bucureşti.

Altă trupă pentru CSM Bucureşti, acelaşi rezultat pe tabelă

Imediat după odihnă Cristina Neagu este păstrată pe bancă, în poartă intră Paula Ungureanu, se produc schimbări şi pe linia apărării gazdelor dar fără vreun efect pozitiv în dreptul formaţiei din Slobozia. O echipă ghinionistă ce trimite în trei minute de două ori mingea în bară pentru ca apoi să irosească şi o aruncare de la 7 metri scoasă de Ungureanu în faţa Ralucăi Dăscălete.

Amanda Kurtovic şi Iulia Curea zburdă pe flancuri şi înscriu cu siguranţă iar CSM Bucureşti pune gol după gol până dincolo de mijlocul reprizei, perioadă în care handbalistele de la HCM Slobozia nu reuşesc să puncteze decât de trei ori pentru că apărarea tandemului Sabina Jacobsen – Camille Ayglon Saurina funcţionează mai ceva ca un ceas elveţian, scor 29 – 9 minutul 47.

Bazaliu inventează şi ea trei „trasoare” care se opresc în vinclu şi Slobozia primeşte aplauze la reuşitele Ralucăi Dăscălete, şuturile teribile fiind imposibil de scos chiar şi de experimentata şi valoroasa Paula Ungureanu. Ultimele atacuri ale oaspetelor sunt coordonate ambiţios de Ioana Georgescu şi Elena Pătuleanu, ea fiind ultima marcatoare pentru Slobozia cu un şut înşelător de la şold.

Cu ultimele minute în care oboseala a caracterizat formaţia HCM Slobozia, meciul de pregătire în vederea confruntării cu Gyor din Liga Campionilor s-a încheiat fără a se fi consemnat nici măcar o singură eliminare în vreuna dintre tabere. Campioana se impune uşor cu 35 la 13 şi continuă fără greşeală în Liga Florilor, în vreme ce HCM Slobozia rămâne pe locul 12 în clasament şi are de traversat ţara pentru un meci foarte greu cu HC Zalău. (Dă click aici: www.infoialomita.ro pentru fotografii de la meci!)

CSM BUCUREŞTI: Grubisic, Ungureanu, Kurtovic (7), Bazaliu (5), Gullden (5), Mehmedovic (5), Neagu (3), Udriştoriu (3), Hagman (2), Curea (2), Frafjord (1), Manea (1), Jacobsen (1), Jorgensen, Ayglon, Niombla. Antrenor: Helle Thomsen.

HCM SLOBOZIA: Ion, Inculeţ, Oancea, Marchidanu (3), Georgescu (3), Pătuleanu (1), Enescu, Predoi, Sava, Nicolae, Dăscălete (6), Toma. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

 

Related posts