Favorite Social 

BUGET SLOBOZIA: Un milion de euro vor toca poliţiştii locali în 2017

CIFRE. 70% din bugetul alocat finanţării Poliţiei Locale acoperă salariile şi celelalte drepturi băneşti ale poliţiştilor, cinci miliarde lei vechi se vor duce pe bunuri şi servicii iar investiţiile sunt finanţate generos cu aproape 9 miliarde lei vechi!

Armata de poliţişti locali aflată sub conducerea directorului Laurenţiu Abaza şi cantonată în principal în acţiuni de poliţie rutieră (deşi cei mai mulţi dintre slujbaşi nu au studiile necesare şi obligatorii în domeniul legislaţiei rutiere!) poate dormi liniştită în front şi în acest an. În mărinimia sa bugetară municipalitatea nu s-a zgârcit când a venit vorba de a aloca bani acestor poliţişti locali folosiţi în trecut de primari ca Gabi Ionaşcu inclusiv la distribuit felicitări politico-electorale. Pentru anul în curs din taxele şi impozitele colectate de la slobozeni 43,4 miliarde le vechi, echivalentul a aproape un milion de euro, este suma ce va alimenta contul Poliţiei Locale Slobozia.

Deranj financiar în formă continuată

Cum numărul poliţiştilor locali a tot crescut nevoia de spaţiu a devenit atât de stringentă încât pe ultima sută a mandatului său de primar Alexandru Stoica a aprobat demararea unei ample lucrări de extindere a actualului sediu al Poliţiei Locale. Investiţia este finanţată în acest an cu 3,5 miliarde lei vechi iar finalul lunii iulie este termenul anunţat pentru terminarea lucrărilor. Ei bine, la Poliţia Locală se investeşte în foc continuu pe bani publici pentru că există o altă mega-investiţie, de data aceasta în locaţia fostului poligon de tragere de la ieşirea din municipiul Slobozia, unul amplasat în imediata apropiere a unor case, una dintre ele a prefectului Gigi Petre. „Fostul poligon militar a fost transferat Poliţiei Locale cu scopul de a amenaja acolo o bază de pregătire pentru instituţia noastră şi pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. În prima etapă s-a proiectat amenajarea şi reabilitarea clădirilor existente şi construcţia unui poligon închis care exclude riscurile legate de amplasarea în spatele incintei a unor locuinţe. Este vorba de o construcţie tip hală de 34 metri lungime pe 11 metri lăţime, cu patru linii de tragere, fără automatizare şi informatizare, acestea urmând a se realiza într-o perioadă imediat următoare.”, explică Laurenţiu Abaza. Întregul proiect pentru poligonul Poliţiei Locale costă bugetul local, la prima strigare, 15 miliarde lei vechi, în anul acesta alocaţia bugetară fiind de doar 20% din total, diferenţa fiind promisă de şefii Primăriei Slobozia în anii 2018 şi 2019. Tot în acest an, cu 2 miliarde lei vechi se vor achita un autoturism de patrulare cumpărat după ce au fost casate două autovehicule Logan, patru staţii radio portabile, o staţie radio-mobilă, sistemul de supraveghere video cu citire şi recunoaşte a numerelor de înmatriculare şi şase stâlpi metalici pentru camerele video.

Related posts