Favorite Sănătate 

CRIZĂ DE MEDICI: Spitalul Urziceni funcţionează la cota de avarie cu doar 12 medici din 30!

CIFRE ALARMANTE. Spitalul Municipal Urziceni are pe hârtie 30 de posturi de medici însă în realitate profesează doar 12, cetăţenii din zonă fiind de multe ori obligaţi să ia drumul capitalei ori să vină la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru a se trata.

Daniela Ianuş, fost consilier municipal din partea PNL, proaspăt unsă manager al Spitalului Urziceni la recomandarea politică a primarului liberal Constantin Sava, a înaintat Consiliului Municipal Urziceni o notă de fundamentare prin care susţine că este nevoie urgentă de bani pentru a-i convinge pe medici să aleagă să profeseze în localitate. „Spitalul Municipal Urziceni are normate un număr de 30 posturi de medici iar acum funcţionează cu un număr de 12 medici, din care doi sunt cu jumătate de normă iar unul este pensionar. Secţia de interne este suspendată de la 1 martie pentru că singurul medic este în concediu. Pentru a putea atrage medici avem nevoie de sprijinul Consiliului Local prin care bugetul local poate aloca medicilor stimulente lunare de până la două salarii minime pe economie pentru diverse cheltuieli.”, i-a anunţat Daniela Ianuş pe foştii săi colegi.

1.100 lei lunar peste leafa de medic

Şefa Spitalului Urziceni cere câte 1.100 lei lunar pentru fiecare medic care decide să profeseze în Spital, bani pentru acoperirea cheltuielilor de transport sau de chirie. Una peste alta, efortul bugetar s-ar ridica la 134.000 lei pentru cele opt luni rămase din 2017, bani din visteria locală. Cum era de aşteptat, primarul Constantin Sava a fost primul care a promis bani pentru medici! „Vrem să facem în aşa fel încât să putem plăti transportul medicilor de la Bucureşti şi, de ce nu, două – trei – patru chirii pentru medicii care vor să se stabilească la Urziceni.”, a spus Sava, anunţând că alocările de fonduri cu această destinaţie se vor face din rezerva bugetară a instituţiei. Banii se pot da doar după ce consilierii municipali vor aproba un viitor proiect de hotărâre în acest sens. Pentru acoperirea găurilor din schema de personal medical Spitalul Urziceni are demarate proceduri de angajate pentru o perioadă de 6 luni a unui medic pediatru şi a unui medic de chirurgie medicală pe o perioadă temporară până la revenirea pe post a titularului, dar şi a doi asistenţi medicali în cadrul secţiei de interne (perioadă nedeterminată) şi a unui asistent medical dietetician pentru blocul alimentar (perioadă nedeterminată).

Related posts