Social 

ATENȚIE LA OFERTELE DE SĂRBĂTORI: Telemea proaspătă de oaie/capră făcută cu lapte de vacă!

Aproape 800 kilograme de telemea în saramură au fost confiscate în vederea neutralizării după ce s-a constatat că nu era obținută cu respectarea normelor de igienă.

DSVSA Ialomița a verificat opt agenți economici din județ în urma mai multor sesizări că pe piață producătorii de brânză ar umbla cu produse falsificate.

Mai exact, pentru a scădea prețul de producție și a comercializa la prețuri mai mari decât cele din piață, unii producătorii vând telemea cu etichetă de lapte oaie sau capră dar în realitate făcută cu lapte de vacă.

Consilierii DSVSA Ialomița au efectuat activități de control la 8 operatori economici ce desfășoară activități de procesare lapte și produse lactate, depozitare alimente și vânzare cu amănuntul. Au fost constatate deficiențe privind respectarea normelor de igienă.”, au anunțat reprezentanții DSVSA Ialomița.

În urma acțiunilor de control s-a aplicat o sancțiune contravențională de 5.000 lei și s-a dispus reținerea oficială pentru o cantitate de 792 kg specialitate în saramură în vederea neutralizării.

S-a luat măsura suspendării temporare a activității la una dintre unitățile controlate în perioada 9 – 16.12.2019.

În urma analizelor de laborator buletinele de analiză au indicat că doi dintre producătorii ce afișau etichete cu brânză realizată din lapte de oaie amestecată cu lapte de vacă realizau produsul exclusiv din lapte de oaie.

Aceștia nu sunt din județul Ialomița iar DSVSA a notificat instituțiile similare din județele de unde provin cei doi producători.

Pe rafturile comercianților din județ s-au găsit 65 kg din brânza neconformă potrivit analizelor de laborator iar toată cantitatea a fost reținută oficial, mai precizează DSVSA Ialomița.

Related posts