Sport 

CADOU DE MOȘ NICOLAE: Echipa feminină de handbal HCM Slobozia respiră mai ușor după excluderea formației Corona Brașov din Liga Florilor

Corona Brașov a fost exclusă din campionatul național de handbal feminin. În aceste condiții un singur loc mai este retrogradabil direct din Liga Florilor. Un avantaj evident pentru HCM Slobozia.

Scandalul de dopaj în care este implicată echipa de handbal feminin Corona Brașov afectează în mod direct campionatul Ligii Naționale.

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Handbal a decis eliminarea echipei Corona Brașov din Liga Florilor.

În legătură cu procedura disciplinară deschisă împotriva clubului CSM Corona Brașov, Comisia hotărăște sancționarea echipei de handbal feminin senioare a CSM Corona Brașov cu descalificarea și pierderea punctelor obținute în Liga Națională, sezonul competițional 2019 – 2020., a decis Comisia FRH.

Hotărârea adoptată vineri, 6 noiembrie, a fost luată în baza dispozițiilor art. 62, alin. 2, din legea 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport.

Împotriva ei Corona Brașov poate face apel în termen de cinci zile dar la câtă amploare internațională a luat cazul de dopaj sunt slabe speranțe ca echipa sancționată să obțină câștig de cauză.

Decizia drastică dictată de FRH reprezintă un avantaj pentru echipele din subsolul clasamentului, printre care și HCM Slobozia.

HCM Slobozia, CSU Cluj-Napoca și Rapid București sunt cele trei echipe ce se luptau până acum să scape de ultimele două locuri ce duc automat în Divizia A.

Cum Corona Brașov nu mai este în Liga Florilor a mai rămas un singur loc de pe care se retrogradează direct, locul 13.

HCM Slobozia are avans de un singur punct în fața celorlalte două echipe, ambele cu câte 3 puncte după 11 etape jucate din turul campionatului.

HCM Slobozia este ultima echipă din Liga Florilor împotriva căreia a jucat Corona Brașov. Formația eliminată din campionat a câștigat atunci la cu 26 – 23.

Related posts